Sport

2009.05.23. 02:27

Hetedik a Rázsó a kosárlabda diákolimpián

Mohács - Az V. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjében hetedik helyen végzett a körmendi Rázsó fiúcsapata.

Vastag Nándor

Az országos döntő egyik négyes csoportjának beosztásánál nem volt szerencsés a Rázsó csapata. Először a későbbi győztes Tiszaújvárostól 71:31-re kapott ki, majd az ezüstérmes kecskeméti Bányaival szemben 64:24-re maradt alul. A pécsi ellenfelével már szoros mérkőzést játszott, ám a negyedik negyedre elfáradtak a játékosai, így 78:55-ös vereséget szenvedett. A csoportjukban negyedikek lettek a körmendiek, s a helyosztón a 7-8. helyért léptek pályára. Az utolsó meccsen budapesti riválisukkal nagy csatát vívtak, amit végül 100:76-ra megnyertek. A vasi csapat hosszú utat tett meg a hetedik pozícióig, megyei másodikként selejtező tornát nyert, majd az országos elödőntőben is a legjobbnak bizonyult. A mohácsi finálé all-star csapatába beválogatták a körmendi Sömenek Martint is, aki négy mérkőzésen szerzett 128 pontjával a legjobban dobó játékosnak járó különdíjat is kiérdemelte.

Végeredmény: 1. Eötvös, Tiszaújváros, 2. Bányai, Kecskemét, 3. Bolyai, Kecskemét, 4. Kossuth, Debrecen, 5. Babits, Pécs, 6. Kölcsey, Zalaegerszeg, 7. Rázsó Körmend (Affiah Ármin, Anek Szabolcs, Bor Tamás, Horváth Máté, Kovács Ákos, Mező Tamás, Sólyom Gábor, Sömenek Martin. Felkészítő: Fertőszegi Péter), 8. Hunfalvy, Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!