Sport

2009.09.15. 12:27

Hogy a falcósokról ne a balhé jusson az emberek eszébe - 24 órás biciklitúrán a Legio vezetője

Szombathely – Meglehetősen komoly feladatra vállalkozott négy Falco drukker a hétvégén. Tervük az volt, hogy 24 óra leforgása alatt - a szombathelyi városháza elől indulva, s ugyanide érkezve - megkerüljék a Balatont.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ötletgazda Kovács Miklós, a Legio szurkolói csoport vezetője volt, aki egy idegenbeli meccsre tartva vázolta fel tervét néhány társának. Az akkori lelkes csapatból négyen vállalták is az elmúlt szombaton a túrát. Horváth Péter, Sörös Barnabás, Sörös Károly és természetesen Kovács Miklós szombat 0 órakor útnak is indultak.



Horváth Péter, Kovács Miklós, Viniczay Zsolt, Sörös Barnabás és Sörös Károly - Fotó: Bonyhádi Zoltán

Útjuk során szereltek kerékpárt, kergették meg a bringásokat éjjelre kiengedett kutyák, „barátkoztak” meglepődött szarvasbikával is, azonban ezek sem tudták meggátolni őket abban, hogy hajnalra megpillantsák a magyar tengert. Nyolc órakor már a tihanyi öbölben gyönyörködtek, ahol ketten átültek a kísérő autójukba, amelyet Viniczay Zsolt vezetett. Balatonmáriafürdő után már csak a túrát megálmodó Kovács Miklós maradt nyeregben, ő azonban rendíthetetlen volt: nem lehetett akadály sem a szembeszél, sem az emelkedők, sem az egyre jobban jelentkező fáradtság. Végül 23 óra 42 perccel az indulás után ismét a Bejczy utcában találták magukat a sárga-fekete drukkerek. A Haladás Crushers amerikaifoci-csapat – amelynek Miklós az edzője – néhány tagja jól megérdemelt pezsgőfürdővel várta a mestert, akit néhány szóra sikerült elcsípnünk. Elmondta, célja nem csak egy egyszerű kerékpártúra volt, hanem az is, hogy végre ne csak a balhé jusson az emberek eszébe, ha a falcósokról esik szó. Megtudtuk azt is, egy év múlva szeretnének ismételni, persze akkor már mindenképpen komolyabb létszámmal. Egy biztos: jövőre is találkozunk  a célban!



Számokban mérve sem elhanyagolható tett volt ez: a 422 km utat a szüneteket leszámítva 20 óra 7 perc tiszta menetidő alatt tekerte le Miklós, ami majd 21 km/órás átlagsebességet jelent. - Fotó: Bonyhádi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!