Sport

2010.10.25. 11:05

Horror a focipályán: mentő vitte el az eszméletét vesztett jáki futballistát (fotókkal)

A kapussal ütközött, majd eszméletét veszítette és lenyelte a nyelvét a vasárnapi megyei II. osztályú Ják-Szentpéterfa (4:0) bajnokin a hazaiak futballistája, Iszak László. Szerencsére a játékos már jobban van, hétfő este el is hagyhatja a kórházat.

Pum András

Szomszédvári rangadót rendeztek vasárnap délután Jákon, az ősi rivális Szentpéterfa látogatott a faluba. A félidőben 1:0-ra vezettek a hazaiak, amikor a második játékrész tizedik percében egy beívelést követően a hazaiak játékosát Iszak Lászlót, a péterfaiak kapusa, Juranovits András  - aki az esetnél sárga lapot kapott - letarolta. A jáki futballista elveszítette az eszméletét, enyhe szájzárat kapott és lenyelte a nyelvét. Szerencsére a hazaiak edzője, Németh Zsolt, még időben érkezett.

- Mi támadtunk, amikor egy beadás után Iszak kapura fejelt, a szentpéterfai kapus azonban rossz ütemben mozdult ki, és a talpával eltalálta a játékosunk fejét - mondta Németh Zsolt, a jáki együttes edzője. - Ahogy Laci földet ért, rögtön láttuk, hogy nagy a baj, azonnal berohantam a pályára. Gyorsan kihúztam a nyelvét a torkából, ami nem volt egyszerű, hiszen miután enyhe szájzárat kapott, így kissé szét kellett feszítenem az állkapcsát. Szegény kicsit meg is harapta az ujjamat. Eszméletlen volt, egy-két perc is eltelt mire magához tért. Hamarosan többen is jöttek segíteni, egy civilben a meccsen jelen lévő mentős is odasietett, és mire a mentők kiértek, csapattársunk már képes volt kommunikálni. Tudta, hogy hogy hívják, hol van, milyen nap van. A péterfaiak kapusa egyébként roppant sportszerűen viselkedett,  hiszen az eset miatt megítélt tizenegyesnél meg sem mozdult, egyszerűen beengedte a lövést - látszott rajta, hogy nagyon megviselte a dolog. Nem hibáztatjuk a srácot, nem szándékosan rúgta le játékosunkat, szerencsétlen eset volt.

- Őszintén szólva nem sok mindenre emlékszem az egészből, a második félidőből például egyetlen momentum sem maradt meg - mondta Iszak László. - A szünet utáni első emlékem annyi, hogy edzőm Németh Zsolt és még páran fölém hajolnak  - majd nem sokkal később jött a mentő és behozott a kórházba. Megröntgeneztek, kiderült agyrázkódást szenvedtem, ráadásul a bal fülemet is össze kellett varrni. Most már (hétfő délben, a szerk.) jobban vagyok, de éjszaka alig aludtam, iszonyúan fájt a fejem. Mindenesetre az orvosok azt mondták, hogy ma este már hazamehetek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!