Sport

2006.08.26. 02:28

Hosszútávú triatlon ob

Nagyatád (gz) - Ma rendezik meg a hosszútávú triatlon országos bajnokságot, amelyen minden idők legnagyobb mezőnye áll rajthoz.

Mórocz Zsolt

Az alig tizenháromezer lelket számláló Somogy megyei kisváros, Nagyatád immár 16. alkalommal ad otthont az Ironman távú (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42,395 km futás) triatlon ob-nak. A ma reggel 6.50-kor eldördülő startpisztolyra minden idők legnagyobb mezőnye rajtol. A Gyékényesi-tóban a legjobb honi versenyzők mellett tíz külföldi ország - Lengyelország, Spanyolország, Horvátország, Szlovénia, Nagy-Britannia, Románia, Szlovákia, Szerbia, Csehország, Franciaország - 252 indulója rajtol az úszással. Közülük 68-an életük első Ironman-versenyén. A bajnoki cím sorsa a férfiaknál minden bizonnyal a tavalyi győztes Major József, valamint Fazekas Attila és a féltáv idei győztese, Benőcs Zoltán között dől el. A cím várományosai között volt a szombathelyi Zsódér Zsolt is (1995 és 1996 bajnoka), de arcüreggyulladás miatt kénytelen volt lemondani a részvételt. A nőknél a címvédő és ötszörös bajnok Harsányi Zsuzsanna és Kovács Fatima párharca várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!