Diadalmas fiatalok

2019.09.23. 20:32

Idegenben győztek az SZKKA U19 kézisei

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság második fordulójában megszerezte első győzelemét az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19.

Tóth Gábor

Pődör Rebeka remekelt, 10 gólig jutott Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Gárdony-Pázmánd NKK–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19 31-37 (12-18). – Gárdony, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi, Sipos.

SZKKA: Christe – Horváth A. 10, Tamási 6, Pődör B. 6, Kovács V. 1, Pődör R. 10, Kozma 1. Csere: Lőrincz (kapus), Franka 2, Bíró, Kulcsár, Béres, Szmolek, Bozzai, Tóth A 1, Málovics. Edző: Pődör Zoltán.

Pődör Rebeka remekelt, 10 gólig jutott Fotó: Szendi Péter

Két vendéggól vezette fel a mérkőzést, és a folytatásban is az újonc diktálta a tempót, gyorsan magabiztos előnyre tett szert (8. perc: 2-7). A keményen küzdő házigazda csak nagy nehezen tudta látótávolságban tartani ellenfelét. A második félidőben sem lassított a szombathelyi alakulat, egyre nőtt a különbség a felek között (38. perc: 17-24). A minden mindegy alapon támadó hazai együttes vezetett még egy nagy rohamot, amit könnyedén visszavert az SZKKA. Így a hajrára nem maradt izgalom (56. perc:

29-36). Remek játékkal, biztosan, a vártnál talán könnyebben nyert a Szombathely.

Pődör Zoltán: – Egy rutinos, jó erőkből álló csapatot győztünk le saját otthonában. Nagy tempót diktáltunk végig, a mérkőzés nagy részében nálunk volt az irányítás – igaz, voltak hullámvölgyeink, de ezeken rendre át tudtunk lendülni. Büszke vagyok a csapatomra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában