Labdarúgás

2019.10.20. 20:27

Idegenben nyert rangadót a Viktória

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória bravúros győzelmet aratott a mérkőzés előtt még éllovas MTK otthonában.

Pum András

Öreg Cintia (labdával) szerezte a szombathelyiek vezető találatát

Fotó: Unger Tamás

MTK Hungária FC–Haladás-Viktória FC 1-2 (1-1). – Budapest, BKV Előre Stadion, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bálint.

MTK: Szőcs – Pápai, Turányi, NÉMETH L., Demeter – Csányi, Papp D., Farádi-Szabó (Nagy Á., 69.), Palkovics (Csolti, 61.) – Magyarics, Milunovic. Edző: Cseh András.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs.– Manhart (Kovács V., 69.), Tóth A. – Szakonyi, Rácz, Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

A kezdő sípszót követően a listavezető MTK nagy nyomás alá helyezte a szombathelyi csapatot, egyre-másra vezette támadásait a kék-fehér együttes. Erőfeszítéseit a 9. percben siker koronázta. Egy indításra Németh Loretta csapott le, majd 13 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Ám a szombathelyiek nem roppantak össze a korai találattól, átvették az irányítást, és rövidesen egyenlítettek. A 16. percben egy mintaszerű támadás végén Öreg lépett ki a bal oldalon, majd 16 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt (1-1). Ezt követően mezőnyben folyt a játék, a hazaiak megpróbálták megbontani a vendégek védekezését – sikertelenül, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A szombathelyiek masszívan, fegyelmezetten őriz­ték kapujukat, és a félidő lefújása előtt ziccerben hibáztak.

Szünet után is a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a vasiak mélyebben védekeztek, mint az első félidőben. Az utolsó negyedórában aztán a vendégek fölénybe kerültek, először Rácz hagyott ki nagy helyzetet, majd a másik oldalon Milunovic szerezhetett volna gólt. Aztán a 88. percben eldöntötte a három pont sorsát a Viktória. Szakonyi cselezett ki egy ha­zai futballistát, középre a­dott, Siklér pedig három lövőcsel után 11 méterről ballal a jobb sarokba bombázott (1-2). A hátralévő rövid időben az MTK már nem tudott újítani, a Haladás-Viktória magabiztosan őrizte előnyét.

Öreg Cintia (labdával) szerezte a szombathelyiek vezető találatát
Fotó: Unger Tamás

Noha az MTK többet birtokolta a labdát, a vendégcsapat végig kontrollálta a mérkőzést, és kapura is jóval veszélyesebb volt. A Haladás-Viktória megérdemelt győzelmet aratott. A vendéggárda valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Gólszerzők: Németh L. (9.), illetve Öreg (16.), Siklér (88.).

Simon Attila: – Végtelenül boldog vagyok – valamennyi játékosom százszázalékos teljesítményt nyújtott. Végig tudatosan, koncentráltan futballoztunk. Ahhoz, hogy az MTK-t valaki saját pályáján megverje, fizikálisan is, mentálisan is a topon kell lennie. Ez ma maximálisan teljesült.

További eredmények: FTC–St. Mihály 9-1, Astra–Győr 1-0, A Kelen–DVTK meccset később rendezik. PA

A bajnokság állása

1. Ferencváros 7 5 1 1 29- 3 16

2. MTK 7 5 1 1 21- 5 16

3. Haladás-Viktória 7 4 2 1 13- 4 14

4. DVTK 6 4 1 1 16- 8 13

5. Astra 7 3 0 4 5- 13 9

6. ETO FC Győr 7 2 0 5 8- 17 6

7. St.Mihály Szeged 7 0 2 5 4- 20 2

8. Kelen SC 6 0 1 5 4- 30 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában