Sport

2015.05.17. 05:41

ISEUM Rallye 2015 - eredmények, videók

Hét év után újra Szombathelyen rajtolt el az ISEUM Rallye, kövesse velünk a verseny alakulását!

vaol.hu

ISEUM Rallye videók ide kattintva

ISEUM Rallye - Turán Frici:“Vegyes érzelmekkel zártuk az első napot" Részletek ide kattintva

ORB

7:00 A szombati nap után a Herczig Norbert - Igor Bacigal kettős állt az élen a (Škoda Fabia S2000), őket követte a Kazár Miklós - Ferencz Ramón páros, picit több, mint 18 másodperccel lemaradva, majd Janikáék jöttek tizedekre Kazáréktól

7:35 9 autó 2 másodpercen belül a vasárnapi első szakasz (GY4) után. Bár a Forma-1-ben lennének hasonló különbségek:

GY4 eredmények

 

7:45 Összetettben még mindig Herczigék az élen, de a második helyre feljöttek Janikáék, akik szerint poros a pálya, de megoldották. Kazár Mikiék visszacsúsztak a harmadik helyre, mert gondok vannak az ellenkormányzással. Ollé Sasáék majdnem megnyerték a gyorsaságit, ez annak köszönhető, hogy puhább gumit választottak.

7:49 A Nagy Mátyás - Nagy Tamás kettős árokba esett, de jól vannak, viszont a versenyt fel kellett adniuk

7:58 Turán Frici (Ford Fiesta R5) nyeri a vasárnapi második, összességében az ötödik gyorsaságit. Kazár Miki a második +0,5 másodperccel lemaradva, utána Janika Kazár mögött mindössze 0,1 másodperccel.

8:00 Összetettben továbbra is Herczigék vezetnek, a második helyért óriási a harc. Részletesen összetettben az ötödik gyorsasági után:

 

8:32 Janika és Kazár Miki hajszálra azonos idővel a hatodik gyorson! Herczig Norbiék is csak 0,6 másodpercet kaptak tőlük. Norbiék autójának bal elején sérülés látható egyenlőre még nem lehet tudni mi volt az oka! Óriási a verseny!

8:51 Összetett eredmények a hatodik gyorsasági után

 

9:00 A következő gyors 10 óra 54 perckor kezdődik.

10:59 Kazár Mikiék egy lassítót nagyon elrontottak, de alapvetően nem volt gondjuk.

11:05 Herczig Norbiék úgy érzik, sikerült gyorsulniuk, egyenlőre nem veszélyezteti senki az első helyüket összetettben. Továbbra is Janika a második helyen Kazár Mikiék előtt.

11:22 Botka nagyot ment, úgy néz ki nyeri a hetedik gyorsaságit.

GY7 eredmények

GY7 utáni összetett


11:42 A nyolcadik gyorsaságin is verik Herczigék Kazárékat és Janikáékat is. Az összetett tehet nem fog változni, legalábbis az első három helyen biztosan nem.

11:53 Az eddigi eredmények alapján úgy néz ki, hogy Botka viszi a 8. gyorsot is!

11:55 Óriási a verseny az összetett második helyért. 8 gyorsasági szakasz után a Kazár Miklós - Ferencz Ramón páros alig 0,2 másodperccel van lemaradva az ifj. Tóth János - Szőke Tamás kettős mögött

GY8 eredmények

GY8 utáni összetett


12:25
Az acsádi gyorson hibáztunk, odaütöttük a kocsit - mondta Kazár Miklós.

12:30 A kilencedik gyorsaságin Herczigék 0,9 másodpercet kaptak Janikáéktól és 3,4 másodpercet Kazáréktól; ezzel továbbra is tartják első helyüket összetettben. A második helyre viszont így felugrik a Kazár Miklós - Ferencz Ramón kettős, a dobogó harmadik helyére szorítva az ifj. Tóth János - Szőke Tamás duót.

12:36 Mesterhármas! Három szakaszt nyert egymás után a Botka Dávid - Tóth Imre kettős, mivel a kilencedik gyorsot is behúzták!

GY9 eredmények


12:37 A 10. gyorsasági 14 óra 47 perckor kezdődik.

12:45 Kigyulladt a Barna Tibor - Pannuska Dávid páros autója (Mitsubishi Lancer EvoIX), a tüzet a sportbíró segítségével eloltották.

14:58 Kazár Mikiék 5 másodperccel verték Herczigéket és 1,5 másodperccel Janikáékat. Herczigéknek nem volt hova sietni, így is 12,5 másodperces előnnyel várják az utolsó gyorsaságit; ha nem hibáznak megnyerik az ISEUM Rallye-t!

GY10 utáni összetett

 

15:09 Botka! Ismét Botkáék nyerik a gyorsaságit, ez már a negyedik a sorban!

GY10 eredmények


15:26 Kazárék egy picit hibáztak, Herczig Norbiék a csúszkálásra panaszkodtak az utolsó gyorsaságin

15:27 A Herczig Norbert - Igor Bacigal kettős (Škoda Fabia S2000) nyerte az ISEUM Rallye-t!

Összetett eredmények az utolsó gyorsasági (GY11) után


15:41 Az utolsót is behúzták! Öt szakaszt nyert zsinórban a Botka Dávid - Tóth Imre páros (Mitsubishi Lancer Evo9 R4), megérdemlik a dicséretet ezért a szép teljesítményért. Ne feledkezzünk el a Spitzmüller Csaba - Bazsó Attila kettősről sem, akiknek a verseny alatti beállítási gondok (és az ebből következő egyéb problémák pl. acsádi ároklátogatás) ellenére, sikerült egy második időt autózniuk a tizenegyedik gyorsasági szakaszon.

GY11 eredmények


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!