Sport

2015.05.14. 16:32

Iseum Rallye: Mindenki indul a futamon, aki számít

Szombathely – Az Országos Rallye Bajnokság harmadik futamát, az Iseum Rallye-t május 15-17 között Szombathelyen rendezik meg. Az előzetes nevezések alapján több mint száz versenyző indul majd.

Az Iseum Rallye szervezői sajtótájékoztató keretében számoltak be a rangos verseny részleteiről a média képviselőinek. Koczka Tibor alpolgármester kiemelte, hogy az Iseum Rallye nem csak sportértéke miatt fontos Szombathely számára, hanem városmarketing szempontjából is nagy jelentőséggel bír. A városvezető úgy fogalmazott, hogy három-négy napon keresztül a vasi megyeszékhely neve szinte valamennyi napilap sportoldalán felbukkan majd. Emellett pedig számos televízió csatorna is tudósít a versenyről. Markó Tibor, a rendező Marco Racing Team ügyvezetője úgy véli, hogy Szombathely és környéke remek helyszíne lesz az Országos Rallye Bajnokság harmadik futamának, ugyanis itt minden adott egy jó és színvonalas viadalhoz. Az előzetes nevezések alapján pedig a három kategóriában több mint száz induló lesz majd. Természetesen az összetett verseny élén álló Herczig Norbert, valamint nagy riválisa, a címvédő Kazár Miklós is köztük lesz. De a szombathelyi nézők találkozhatnak egy régi kedves ismerőssel is, még pedig a hétszeres abszolút magyar bajnok ifjabb Tóth Jánossal, aki hároméves szünet után tért vissza a sportágba.

Balról Markó Tibor, az Iseum Rallye 2015 főszervezője, Koczka Tibor alpolgármester, ifj. Tóth János, hétszeres abszolút magyar bajnok pilóta, végül a ralilegenda navigátora, Szőke Tamás. Fotó: Cseh Gábor

„Emlékeim szerint mindegyik szombathelyi versenyemet nem tudtam megnyerni. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy nagyon jó közegbe érkeztünk ide ebbe a városba és gyönyörű környezetben versenyezhetünk. A gyorsasági szakaszok gyönyörű erdőkben vannak kijelölve. Mindig jó minőségűek, így mindig örömmel jövünk ide versenyezni. Természetesen most is győzni szeretnék, de akkor sem lennék elégedetlen, ha „csak" dobogós helyen végeznék. Megpróbálok minél jobban alkalmazkodni a murvás szakaszokhoz"- vezette az Iseum Rallye-t a sportbarátok számára Janikaként ismert kitűnő versenyző.

Kapcsolódó cikk:

ISEUM Rallye - Makó Tibor főszervező és Turán Frici a versenyről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!