Sport

2015.09.22. 13:48

Iskolai pályát avattak - A pecöli diákok nagy része petanque-ozik

Pecöl – Triplettversennyel avatták a pecöli Gróf Erdődy Ferenc tagiskola új petanque-pályáját.

Horváth Erika

A pecöli iskola udvarán példaértékű összefogással épült meg a petanque-pálya. A település önkormányzata és a Rózsamajor TÉSZ mellett a szülők is sokat tettek azért, hogy elkészülhessen az a 6x19 méteres játéktér. A tag-iskolába 38 1–4. osztályos kisdiák jár, ebből 90 százalékuk petanque-ozik óraközi szünetekben, edzéseken – a sárvári játékos Kasza Gyula irányításával –, illetve versenyeken. A gyerekek révén már a szülők és nagyszülők is megkedvelték a petanque-ot, ők is játszanak. Persze mindennek a mozgatórugója Süle Miklósné, a Sárvári SC válogatott játékosa, a pecöli iskola vezetője, akit a falunapon kitüntettek 1–2. osztályos országos diákolimpiai bajnok tanítványaival – Olasz Fabrícióval, Szabó-Bálint Valentinnel és Szovák Alexszel – együtt.

Birtokba vették az új pályát a gyerekek a pecöli iskola udvarán. Fotó: Gróf Erdődy Ferenc tagiskola

Az avatási ünnepségen Németh Tamás plébános megáldotta az új pályát, a szalagot Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Mándli János Pecöl polgármestere vágta át.

Természetesen a verseny sem maradhatott el, a felnőttek négyfordulós svájci rendszerben, majd egyenes kieséssel, a gyermekek körmérkőzésen mérték össze tudásukat. Eljöttek a tavalyi negyedikesek is, akik most már Ikervárra járnak iskolába.

A gyermekverseny győztes triplettje: Szovák Alex, Olasz Fabríció, Szabó-Bálint Valentin.

Felnőtt: 1. Süle Miklósné, Szovák Róbert, Vajda Géza– (Pecöl), 2. Süle Szimonetta, Vajda Elizabet, Barkovics Zoltán (Pecöl, Sárvár), 3. Horváth Laura, Vajda Krisztina, Havasi József sr. (Pecöl, Sárvár), 4. Kovács Katalin, Vajda Éva, Kasza Gyula (Pecöl, Sárvár). Gyermek: 1. Olasz Fabríció, Szabó-Bálint Valentin, Szovák Alex (Pecöl), 2. Lónai Zsófia, Tóth Kitti, Vider Roxána (Megyehíd, Kenéz, Pecöl), 3. Fonyódi Léna, Bándli Ádám, Cser Dávid (Sárvár, Pecöl).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!