alpesisí-diákolimpia

2018.03.07. 21:00

Ismét bajnok lett Vécsey Veronika

Másodszor szerzett diákolimpiai bajnoki címet alpesi síelésben Vécsey Veronika, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója.

Horváth Erika

Vécsey Veronika édesapjával, Vécsey Tamással a verseny után  Fotó: Szmrekovszky Krisztina

Tavaly Lachtalban, most pedig Mátraszentistvánon bizonyult a legjobbnak az V. korcsoportos lányok B – amatőr – kategóriájában Vécsey Veronika. Az alpesisí-diákolimpiát húsz év után rendezték meg újra Magyarországon – eddig rendre Ausztria adott otthont az országos döntőknek. Jól előkészített pályák várták Mátraszentistvánon a résztvevőket, három nap alatt bonyolították le a hat korcsoport számára két-két kategóriában, óriás-műlesiklásban kiírt versenyt. Az NLG diákja mindkét futamban a legjobb időeredményt érte el a 11 indulót felvonultató mezőnyben, így magabiztosan védte meg diákolimpiai bajnoki címét.

Veronika elmondta, hogy hároméves kora óta síel a közeli ausztriai sípályákon – a családja tanította, és azóta is segítik a fejlődését. Már az általános iskola első osztályában is elvitték a diákolimpiára, több-kevesebb siker után a 2015-ös év hozta meg az első érmet, egy bronzot. Most viszont már kétszeres bajnok. És még hátravan a VI. korcsoport.

Vécsey Veronika édesapjával, Vécsey Tamással a verseny után  Fotó: Szmrekovszky Krisztina

A diákolimpián további öt Vas megyei versenyző is rajthoz állt, valamennyien a B kategóriában. A vasi eredmények. I. korcsoport, fiú: 22. Nagy Dániel (Bolyai). III. kcs., fiú: 8. Vágfalvi Simon Gábor (Árpád-házi, Kőszeg). V. kcs., lány: 1. Vécsey Veronika (NLG), 5. Józsa Virág (Bolyai). VI. kcs., lány: 10. Tájmel Dorina (Bolyai), 11. Doszpoth Hanna (Bolyai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában