Sport

2016.02.01. 19:43

Ismét megnyerték a Szeged elleni rangadót - kedden Szuperliga-meccset játszik a CVSE

Celldömölk - Az őszi idegenbeli 6-4-es győzelem után hazai pályán is megverte a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka extraligás asztalitenisz-csapata egyik riválisát, a Szegedet.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka-Floratom Szeged AC Probart 6-2.

- Celldömölk, férfi extraligás asztalitenisz-mérkőzés, vezette: Segyevi, Bódi.

Páros: Fazekas, Ecseki-Gerold, Vitsek 3:1 (6, -8, 9, 6). Nem volt könnyű, de Fazekasék végig kézben tartották a meccset (1-0). Egyéni, 1. forduló: Lindner-Gerold 1:3 (-9, 13, -8, -8). A szoros mérkőzésen Lindner Ádám sok egyszerű labdát rontott, és ez megbosszulta magát. Ecseki-Magyar 3:1 (7, -10, 6, 7). Nem volt kétséges Ecseki Nándor győzelme. Fazekas-Vitsek 3:0 (5, 10, 7), Miután megnyerte a nagyon szoros második szettet, már simán felőrölte Vitsek ellenállását Fazekas Péter (3-1). 2. forduló: Lindner-Magyar 3:0 (4, 6, 11). Kritikus volt az utolsó játszma, de Lindner nem hagyta magát. Fazekas-Gerold 3:2 (-8, 2, 1, -13, 12). Bővelkedett az izgalmakban a mérkőzés. Az első szett elvesztése után a következő kettőben Fazekas kemény játékkal lesöpörte ellenfelét. Aztán elbizonytalanodott, és Gerold feltámadt. Három meccslabdája is volt a szegedi játékosnak, de Fazekasnak sikerült fordítania és visszavágnia az őszi vereségért. Ecseki-Vitsek 2:3 (10, 6, -8, -12, -4). A celliek 19 éves játékosa már 2:0-ra vezetett, sőt a negyedik játszmában is jó ideig nála volt az előny. De alulmaradt, és a döntő etapra már összeomlott (5-2). 3. forduló: Fazekas-Magyar 3:1 (4, 3, -9, 13). Úgy tűnt, Fazekas legázolja ellenfelét, de a harmadik szettben hagyta feltámadni, a negyedikben pedig csak nagy keservesen tudott nyerni (6-2).

Fazekas Péter négy győzelemnek is részese volt. Fotó: Unger Tamás

Győzelmével a CVSE pontszámban beérte a második helyen álló Szécsényt. Győzött: Fazekas, Ecseki, Lindner, Fazekas-Ecseki páros, Gerold, Vitsek, Magyar.

Kedden ismét hazai pályán - az alsósági sportcsarnokban, 17 órától - áll asztalhoz a CVSE, ezúttal a Klubcsapatok Szuperligájának elődöntőjébe jutásért játssza le Ausztria U21-es válogatottja elleni visszavágót. Az első találkozón 6-1-re nyertek a celliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!