Sport

2009.04.28. 14:32

Ivánc: vitatják a kiállítást

A megyei II. osztályú focibajnokság Körmendi-csoportjának hétvégi játéknapján Csákánydoroszlón kapott ki az Ivánc (3:0). A vendégek nem a hazaiak sikerét vitatják, szerintük megérdemelten nyert a Csákány, ám a játékvezető, Polgár Zoltán egyik - kiállítást érő - ítéletét hevesen vitatják.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Polgár Zoltán játékvezető két ivánci futballistát is kiállított a mérkőzésen: Takács Lajos az 55., Horváth Gergely a 80. percben hagyta el a pályát - utóbbi kiállítását nehezményezik az ivánciak.

- A jegyzőkönyvben a játékvezető azt állította, hogy Horváth Gergelyt egy ütközés után azért küldte le a pályáról, mert vérzett. Majd a játékosunk engedély nélkül jött vissza a pályára, ezért sárga lapot adott neki. Később pedig második sárga lappal ki is állította - fogalmazott Gersli Gábor, az Ivánc trénere. - A mérkőzés után játékosunk a körmendi orvosi ügyeletre ment, ahol igazolták, hogy az elmúlt 24 órában semmi olyan sérülést nem szenvedett el, ami vérzéssel járt volna. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy Polgár játékvezető az első sárga lapot jogtalanul osztotta ki neki.

- Horváth Gergelyt természetesen a játékvezetői jelentés alapján a fegyelmi bizottság egy mérkőzésre eltiltotta, hiába vittük az orvosi igazolást - folytatta Gersli Gábor. - Ha a játékvezető beismeri a tévedését, esetleg bocsánatot kér, nem ír valótlanságot a jegyzőkönybe, akkor futballistánknak nem kellene most kihagynia egy meccset. A mérkőzésről annyit: a Csákány győzelme teljesen megérdemelt, ezúttal jobbak voltak nálunk. Sajnálom, hogy a játékvezető miatt marad emlékezetes a találkozó.

A Körmendi-csoport fegyelmi bizottsága szerint egyébként Polgár játékvezető nem hibázott, joga volt leküldeni az ütközés után a földön maradó futballistát. A játékosnak viszont nem volt joga engedély nélkül viszajönni a pályára. Ugyanakkor Horváth Gergely a második sárga lapját egy teljesen felesleges labdaelrúgásért kapta - így fegyelmi bozottság szerint a kiállításnál is jól döntött a játékvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!