Sport

2009.06.09. 02:27

Izgalmas versenyek az Alpok-Adria motorbajnokság mind a hét kategóriájában

Ostffyasszonyfa - Az Alpok-Adria motorbajnokság Pannónia-ringen rendezett futamán izgalmas versenyeket vívtak a résztvevők.

Vastag Nándor

A bajnokság teljes mezőnye Mogyoród - Hungaroring -, Brünn és Rijeka után érkezett Vas megyébe. A sorozat negyedik állomásán az időjárás nem fogadta kegyeibe a közel 200 motorost, a vasárnapi versenyek közül többet is vizes pályán bonyolítottak le az eső miatt. A nehéz körülmények ellenére mind a hét kategóriában izgalmas csaták zajlottak a dobogóért, de ezekbe magyar versenyző nem igazán tudott beleszólni. A cseh Opent Petr Reznicek nyerte, míg honfitársai közül Karel Pesek a 125 kcm-es GP-n, Jiri Drazdák a Superbike-ban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Supersportban a szlovák Jaroslav Cerny, a 125 kcm-es Sport kategóriában a horvát Dominik Nervo győzött. A Stockport 600-ban az osztrák David Linorter megelőzhetetlennek bizonyult, legjobb magyarként Chrobák János a 11. lett a 30 fős mezőnyben. A Stockport 1000-ben az osztrák Günter Sendlhofer haladt át elsőként a célvonalon; a magyarok közül Kispataki Viktor a nyolcadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!