Sport

2017.05.04. 18:40

Jacsev ob-ezüstje

BUDAPEST - Jacsev Sámuel ezüstérmet szerzett a junior korosztályban a 10 000 méteres országos bajnokságon.

Horváth Erika

A SZoESE három hosszútávfutója állt rajthoz a Vasas Pasaréti úti Sportcentrumában megrendezett 10 000 méteres országos bajnokságon. A junior fiúknál a mezei ob-n bronzérmes Jacsev Sámuel ismét dobogóra tört.

Kívés István tanítványa taktikusan versenyzett; a táv első felében a bolyban utazott, majd az iramot fokozva leszakított néhány riválist. Csak a sokszoros korosztályos országos bajnok, győri Lendvai Andrástudott tőle ellépni, így az ezüstre maradt esélye.

Jacsev Sámuel második ob-érmét szerezte
Fotó: MASZ

A békéscsabai Diószegi Dániellel vívtak nagy csatát, de az utolsó 20 méteren Samu lehajrázta és háromtized másodperccel jobbnak bizonyult.

Az ezüstérmet érő 32:53,28 perc majdnem két perces egyéni csúcs. A felnőttek mezőnyében a tavaly negyedik Horváth György nem tartott az erős iramban kezdőkkel, de a sorra leszakadók közül többeket meg tudott előzni. Hetedikként ért célba, a 30:57,90 alig két másodperccel rosszabb a tavalyi egyéni csúcsánál. A bajnoki címét ismét Kovács Benjámin (Honvéd, 29:27,14) szerezte meg. Purgai Evelyn a felnőtt nők mezőnyében 12. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!