Sport

2017.01.24. 20:05

Janzsó Ádám bronzos

Budapest - Száz indulóból a harmadik helyet szerezte meg Janzsó Ádám, a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője az Olimpici Grand Prix-sorozat fővárosi állomásának gyermek korosztályában.

Horváth Erika

A GP-viadalon bronzérmes Janzsó Ádám edzőjével, Patócs Zsolttal Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A 8-14 éves párbajtőröző utánpótlás négy korosztályt felölelő Olimpici Grand Prix-sorozatának harmadik viadalán 11 versenyzővel vett részt a Szombathelyi Vívóakadémia. A legjobban közülük Janzsó Ádám teljesített, aki a gyermek kategóriában remek meneteléssel, okos vívással 100 induló között bronzérmet szerzett. Ádám a csoportjában minden meccsét megnyerve lett első, így a 64 közé jutásért nem kellett vívnia. A táblán sorozatban háromszor nyert, résztvevője lehetett a nyolcas döntőnek. A negyeddöntőben is győzött, csak az elődöntőben kapott ki a későbbi győztes, vasasos Kó Benedektől. A fiú gyermek korcsoport 99 indulót számlált, a mezőny első harmadában végzett Szabó Domonkos (28.), Kerényi Gábor (32.) és Kollarits Olivér (33.) is. A legkisebbeknél, a törpiciknél (56 induló) élete első versenyén Varga Ágoston 22. lett.

Az Olimpici GP következő, 4. fordulója március 10-12-én Bükön lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!