Eb-selejtezők

2019.03.20. 09:45

Jó hangulatban készült a válogatott a szlovákok elleni meccsre

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt – mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Hungary's forward Adam Szalai (C) celebrates scoring with midfielder Balazs Dzsudzsak and defender Willi Orban (L) during the UEFA Nations League football match Hungary v Finland in Budapest on November 18, 2018. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

Nagyon elszántnak tűnnek a játékosok, és a két utolsó hazai mérkőzés a Nemzetek Ligájában – az Észtország és Finnország elleni, egyaránt 2-0-s siker – önbizalmat adott a csapatnak. Elmondta,

mindkét csapatnak és szurkolótábornak nagyon fontos a csütörtöki mérkőzés, de nem ellenségek, hanem ellenfelek lesznek a pályán

- emelte ki Szabó Gergő az M1 aktuális csatornán.

Úgy fogalmazott: nem kell bemutatni a magyar szurkolókat senkinek, tudják, milyen fantasztikus hangulatot teremtenek és hogy űzik a csapatot a sikerek felé. Hozzátette:

egy nyolclépéses út első állomása a szlovákiai mérkőzés, és fontos: a tábor minden meccsre elkísérje a válogatottat.

Ehhez viszont az kell, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint a Nemzeti Ligája első hazai találkozóján, amikor zárt kapus büntetés miatt teljesen üres volt a stadion.

A játékosok nagyon bíznak benne, hogy a szurkolók kizárólag a buzdításukkal lesznek elfoglalva és semmi mással – közölte Szabó Gergő.

Szólt arról is, hogy

öt óra alatt fogyott el az összes jegy a vendégszektorba,

ahova kizárólag magyar, a hazaiba pedig kizárólag szlovák állampolgárokat engednek be a rendezők. Ezért akinek nincs jegye, semmiképp se induljon útnak. A szurkolókat érintő tudnivalókat összefoglalták az MLSZ honlapján (www.mlsz.hu).

Arra a felvetésre, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány volt a Dunaszerdahelyi AC edzője, így pontosan tisztában van vele, mit jelent a magyaroknak egy Szlovákia elleni meccs, úgy reagált: az olasz szakvezető csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobban felkészítse a csapatot mentálisan és taktikailag is a csütörtöki meccsre.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45 órától csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel, és az első kettő jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.

Borítókép: magyar öröm a finnek elleni Nemzetek Ligája-meccsen 2018 novemberében a Groupamában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!