Sport

2009.04.23. 02:29

Jó tanuló, jó sportoló: öt vasi diák kitüntetése

Budapest - Átadták az országos jó tanuló, jó sportoló mozgalom kitüntetéseit, az állami elismerést öt Vas megyei diák is megkapta.

Vastag Nándor

A nagy hagyományokkal bíró, 1991 óta kiírt országos elismerést azok a tanulók kaphatták meg, akik általános iskolában legalább 4,8-as, középiskolában 4,7-es, míg főiskolán vagy egyetemen minimum 4,0-es tanulmányi át- lageredményt értek el, valamint a hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek. A 2007/2008-as tanév eredményei alapján 316-an pályáztak, de csak 148 diákot jutalmaztak: az alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói közül 135-en, a felsőoktatási intézmények hallgatói közül pedig 13-an kapták meg az elismerő címet. A díj mellé járó emlékplakettet és oklevelet öt Vas megyei diák is átvehette.

Nagy Gergő (kick-box, SZOI Széchenyi István tagintézmény, IV. korcsoport, testnevelője: Hegyi József, edzője: Takács Tibor) a kadett II-es korosztály országos bajnokságán light-contact szabályrendszerben első, semiben második helyen végzett. A Skorpió SE versenyzője a szegedi Világkupán semiben ezüstérmes lett, a diákolimpián szintén semiben harmadikként zárt.

Nagy Dorina (görkorcsolya, Oladi ÁMK Simon István Utcai Általános Iskolája, IV. korcsoport, testnevelője: Majorné Takács Krisztina, edzői: Varga Jenő és Lajos Zsolt) az utánpótlás ob-n két aranyat (sprint és összetett) és egy ezüstöt (váltó) nyert, míg a felnőttek között (váltó) bronzot. A KDSE sportolója a diákolimpián három bajnoki címet (rövid és hosszú táv, váltó) szerzett. Dorina már harmadszor kapta meg az elismerést, a 2005/2006-os és a 2006/2007-es tanév eredményei alapján is a díjazottak között volt.

Csiszár Anna (torna, Nagy Lajos Gimnázium, V. korcsoport, testnevelője: Váradiné Szarka Ildikó, edzője: Kiss Gábor) a Delfin Sportiskolai Sportegyesület színeiben a felnőtt első osztályú csapatbajnokságon ezüst-, az egyéni országos bajnokságon összetettben bronz-, korláton ezüstérmes lett. A diákolimpián gerendán szezett bajnoki címet, míg ugrásban a dobogó második, összetettben a harmadik fokára állhatott fel. Az ostravai Vk-n ugrásban negyedikként végzett. Anna - aki már a Postás versenyzője, és jelenleg Dániában tanul - a 2005/2006-os tanévben is megkapta a díjat.

Németh Bence (karate, Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, VI. korcsoport, testnevelője: Kollerics Barnabás, edzője: Németh András) a kadett korosztályban, küzdelemben (kumite) a prágai shotokan Európa-bajnokságon és a WKF magyar bajnokságon is győzött. A Tápláni KSE karatékája a WKF diákolimpián harmadik helyen végzett.

Korcsmár Judit (kung-fu, Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, VII. korcsoport, edzője: Koszogovits Mihály) a magyar bajnokság formagyakorlatában, egyéniben hosszúfegyverrel (bot) győzött, rövidfegyverrel (kard) második lett. A KondorControll SE tag-jaként az olaszországi klub- világbajnokságon bottal első, pusztakézben második helyen végzett, egyéniben bottal ezüstérmet gyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!