Sport

2016.09.08. 17:20

Jól sikerült a főpróba

Pama - Egyéni csúcs-csal hangolt a vasárnapi félmaratoni országos bajnokságra Kovács Attila, a SZoESE hosszútávfutója.

Horváth Erika

Az ausztriai Pamában egy 10,1 km-es utcai futóversenyen állt rajthoz a félmaratoni ob-re készülő Kovács Attila - ahol többek között egy szlovák 66 percet tudó félmaratonistával és a kétszeres 10 km-es magyar bajnok Gregor Lászlóval is együtt futhatott.

- Attila kiválóan osztotta be az erejét a négykörös verseny sík pályáján, és a végén a kicsit kiengedő Gregor Laci mögött 6 másodperccel, a szlovák futót pedig több mint fél perccel megelőzve a második helyen ért célba - számolt be a versenyről edzője, Kívés István. - A 3:08 perces átlaga hazai viszonylatban tiszteletet parancsoló.

Kovács Attila mintegy egy percet javított eddigi legjobbján, 31:23 perc alatt teljesítette a 10,1 km-t.

Kovács Attila egyéni csúcsot futott   Fotó: Kívés István

A félmaratoni országos bajnokságot vasárnap rendezik meg a 31. Wizz Air Budapest Félmaraton keretében, amelyen egyéniben több mint tízezren, összességében pedig több mint 15 ezren vesznek részt. Külföldről 77 országból 2177-en neveztek. Ami a félmaratoni országos bajnokságot illeti: 72-en neveztek, a férfi mezőny 41, míg a női 31 fős. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és - az egyben címvédő - Józsa Gábor, továbbá a tavalyi női arany-érmes, Kácser Zita is részt vesz. A SZoESE színeiben Kovács Attila egyéniben az U23-as korosztályban, illetve abszolút csapatban Horváth Györggyel és Jacsev Sámuellel indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!