Sport

2009.08.05. 02:28

Jól szerepeltek a vasi atléták az országos bajnokságon

Szombathely - A vasi atléták hétvégi országos bajnoki szereplésének értékelésére kértük az edzőket.

Horváth Erika

Hétfői beszámolónkkal ellentétben nem hat, hanem hét vasi érem született a 114. felnőtt országos atlétikai bajnokságon. Ebből hatot - egy aranyat (Pars Krisztián, kalapács), egy ezüstöt (Ozorai Jenny, kalapács), és négy bronzot (Németh Kristóf, kalapács, Ozorai, diszkosz, Divós Katalin kalapács és súly) a Dobó SE gyűjtött be.

- Elégedettek lehetünk, hiszen erre, ennyire számítottunk - kezdte az értékelést Németh Zsolt, a Dobó SE egyik edzője. - A nagy meleg rányomta bélyegét a teljesítményekre, de azért így is született egy-két jó eredmény. Gergelics Cintia, Szabó Dániel és Fazekas Martin is egyéni csúcsot ért el. Dicséretes, hogy Ozorai Jenny mindhárom számban az utolsó sorozatban érte el legjobbját. Az amúgy jó formában lévő Németh Kristófot viszont sajnálom, mert két centivel csúszott le a dobogó harmadik fokára, a 70,22 méter nem a valós tudását mutatja.

A hetedik érem - egy ezüst - a Haladás VSE diszkoszvetőjéé, Császár Kataliné lett.

- Változatlanul jó formában van Katika - értékelt edzője, Vida József. - Másfél-két méterrel nagyobb eredmény születhetett volna, ha a versenyzőknek nem kellett volna végig hátszélben dobniuk. 2007-ben megnyerte az ob-t, de tavaly csak negyedik lett. Ez az első felnőtt bajnoki ezüstje.

A HVSE kilenc futó-ugró atlétát is indított; ebből nyolcan pontszerzők lettek.

- Remek eredménynek tartjuk a 202 bajnoki pontot, annál is inkább, mert csak négy felnőtt korú volt a csapatunkban, Kása Tibor, Virovez István, Kamarás Ákos és Molnár Zoltán - az NYME SEK hallgatói. A sprinter Kásától jobb eredményt vártunk; nemrégiben injekciózni kellett a külső talpélét, talán ezért volt visszafogottabb. A távolugró Virovecz ötödik helye örömteli, annál is inkább, mert úgy volt, hogy húzódása miatt el sem tud indulni. A 400-as Kamarás hetedik helyével a maximumot hozta - sorolta a két edző, Friedmanszkiné Mohácsi Éva és Lengyák György. - A 4x100-as váltónkból hiányzott Virovecz, de Kamarással kiegészülve dicséretes az ötödik hely. Ahogy helytállt a két fiatallal a 4x400-as kvartett is. Sérülés és két hónapos kihagyás után a mezőny legfiatalabbjaként döntőbe jutott Juhász Lilla 100 m gáton. Egy helyezésen múlott, hogy a szintén 17 éves Palkó Diána lecsúszott a döntőről. Egy vírusos fertőzés után vesztett a súlyából és erejéből, s így nem igazán bírt el a szembeszéllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!