Sport

2014.09.15. 14:05

Jól teljesítettek a vasi sportolók a kadet és junior kick-box vb-n

Rimini, Szombathely - A szombathelyi Metex05-Controll SE sportolói közül Szász Krisztofer arany-, Bárdosi Sándor pedig bronzéremmel tért haza az olaszországi kadet és junior kick-box világbajnokságról.

Tóth Gábor

Az év legrangosabb nyolc napon át tartó utánpótlás erőpróbáján 56 ország 1998 versenyzője harcolt. A szombathelyi színeket a Metex05-Controll Sportegyesület négy versenyzője képviselte.

Grünczeisz Patrik kadet II. -57 kg-ban élete első világversenyén érmet ugyan nem szerzett, de remekül helytállt. Bolfán Ádám kadet II. -52 kg-ban a korosztály egyik legerősebb súlycsoportjában indult. Kick-lightban mindjárt az első mérkőzésén, a 16 között találkozott a későbbi világbajnok szlovák Ondrej Franekkel, akit az év során egyszer már legyőzött, most azonban ez a bravúr nem sikerült. Light-contactban 32-es tábláról indulva két mérkőzést megnyert, a négy közé azonban nem jutott be, a 7. helyen zárta a világbajnokságot. Bárdosi Sándor junior -74 kg light-contactban az első körben, a 32 között veszített. Kick-lightban viszont lényegesen jobb formát mutatott, meccsről-meccsre javuló teljesítménnyel lépett a pástra. A nyolc közé kerülésért a horvát Mateo Krsniket kiélezett küzdelemben 2-1-es pontozással, a négy közé kerülésért az olasz Raffaele Montesanot meggyőző fizikai és technikai fölénnyel 3-0-ra verte. Azonban az elődöntőt amely vélhetően a torna egyik legkeményebb kick-light meccse volt a későbbi világbajnok román Mihail Constantin Ionescu ellen elveszítette, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szász Krisztofer kadet II. -42 kg light-contactban kezdte meg a vb-t. Rögtön az első meccsen veszített, így a 16-os tábláról nem jutott tovább. A kezdeti csalódáson azonban hamar túllépett, a kick-light mérkőzéseken már parádézott. Első ellenfelét a portugál Daniel Rinhót magabiztos versenyzéssel győzte le 3-0-ra. A négy között a lengyel Martin Konecki sem okozott problémát. A döntőben a fizikailag rendkívül erős kazah versenyző Ikram Baratov következett. Krisztofer az intelligens és taktikus küzdelmet választotta, az edzői utasításokat megfogadva a második menet végére magas pontkülönbséggel győzött és szerzett világbajnoki aranyérmet.

Balról a bronzérmes Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán edző és Szász Krisztofer a fiatal világbajnok (Fotó: Metex05-controll SE)

- A helyezésektől függetlenül az egész csapatra büszke vagyok - értékelt Dancsó Zoltán, a Metex05-Controll SE edzője. A fiúk végigcsinálták a rettentő kemény felkészülést, egész nyáron dolgoztak, jók is voltak a vb-n. Szász Krisztofer arany- és Bárdosi Sándor bronzérme óriási eredmény, többek között a tudatos, minőségi felkészítő munka eredmény is és nagyon bíztató a jövőre nézve. Ráadásul Sanyi még kijuthat az idei felnőtt Eb-re is. Jó volt a srácok edzőjének lenni a vb-n.

A körmendi Castrum Sec- Dinamica SE színeit Bartók Zsolt képviselte a vb-n -69 kilóban, light-contact szabályrendszerben, junior korosztályban. Az első igazán nagy nemzetközi tornáján vett rész, az első meccsén kikapott. Hiányzott még a tapasztalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!