sport

2019.09.22. 20:06

Jubileumi sakkverseny

Színvonalas partik jellemezték a Haladás 100 elnevezésű nemzetközi villám sakkversenyt.

Pum András

Villámsakk verseny_20190914, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az idén százéves fennállását ünneplő Haladás VSE sakkversenyére éppen száz nevezés érkezett. Összesen hét országból érkeztek sakkozók, 88 magyar, három-három osztrák és horvát, két-két szlovák és vietnami, valamint egy-egy spanyol és szlovén versenyző ült asztalhoz impozáns környezetben, a Haladás Sportkomplexum VIP-termében. Erős mezőny gyűlt össze: 11 nemzetközi mester (kilenc férfi FIDE-mester, hat nagymester, két női FIDE-mester érkezett) összesen ennyi, valamilyen címet viselő sakkozó tisztelte meg az egyébként remek színvonalon meg­rendezett, nagy csatákat ho­zó versenyt. A sakkozók öt óra alatt összesen 550 partit vívtak, amelyeken mindössze 47 döntetlen született, harcos meccseket vívtak a játékosok.

Csonka Attila 7. lett Fotó: UT

A jubileumi verseny 11 fordulós rendszerben zajlott, azaz valamennyi induló 11 partit játszott. A versenyt Balogh Imre nagymester nyerte 9.5 ponttal, második Vertetics Attila (9), míg harmadik a Haladás VSE sakkozója, ifj. Héra Imre lett 8,5 ponttal. A pénzdíjas verseny első nyolc helyezettjét díjazták, a Haladás versenyzői közül a nyolcban végzett még Ruck Róbert (4.), Csonka Attila (7.), Németh Miklós (8.). A 10 éven aluli versenyzőknél oklevelet kapott a korosztályában a harmadik helyen végzett Haladás-sakkozó, Porpáczy Márton. A jubileumi tornát megtisztelte Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában