Kiss Norbert

2018.10.01. 18:48

Kamion-Eb: csak egy dobogós helyezés

Nem sikerült a legjobban a kamionos Európa-bajnokság utolsó előtti versenyhétvégéje Kiss Norbert számára, a német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája sok pontot vesztett Franciaországban

Tóth Gábor

Kiss Norbert még bízik az összetett dobogós helyezésben

Fotó: kissnorbi.com

Utolsó előtti állomásához ért a FIA kamionos Európa-bajnokság 2018-as szezonja, Le Mans híres pályáját koptatta a mezőny az elmúlt hétvégén. A német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert az összetett pontverseny negyedik helyén állva érkezett Franciaországba azzal a szándékkal, hogy viszszaküzdi magát a dobogóra. Ám a hétvége nem indult jól, egy kisebb technikai probléma – a kormányszervopumpa meghibásodása – miatt ugyanis kénytelen volt kihagyni a melegítést. A szerelők gyorsan megjavították a versenykamiont, így az időmérőre már kigurulhatott a Mercedes. Kiss Norbert szombaton egy értékes harmadik helyet gyűjtött be, majd hetedikként ért célba.

– Gyorsak voltunk, negyedik lettem az időmérőn, két és fél tizedre voltam a pole-pozíciótól

– számolt be az eseményekről Kiss Norbert. – Az első futamon jól elkaptam a rajtot, egy helyet javítottam, és ezt a dobogós helyezést végül sikerült is megőriznem – jókor jött ez a dobogó, boldog voltam. A fordított rajtrácsos versenyen viszont már kevésbé jött ki jól a lépés, a hatodik helyről indulva a rajt utáni tülekedésben ugyanis visszacsúsztam a hetedik helyre, és ott is ragadtam.

Kiss Norbert még bízik az összetett dobogós helyezésben
Fotó: kissnorbi.com

A vasárnap aztán egyenesen balul sült el, ugyanis csak az egyik futamon sikerült a pontszerzés – a szombathelyi pilótát több technikai probléma is hátráltatta. Kiss Norbert a vasárnapi időmérőjén az ötödik időt autózta, amit a hétvége harmadik versenyén, az első vasárnapi futamon negyedik helyre tudott váltani. A befejező futamon viszont csak a tizedik helyen ért célba.

– Kalandosra sikeredett a vasárnapi első verseny, sok volt a csata, nehéz volt támadó pozícióba kerülnöm, de végül nagy nehezen egyet előre tudtam lépni, így a negyedik helyen intett le a kockás zászló

– fogalmazott Kiss Norbert. – A záró, fordított rajtrácsos futamon nem alakultak jól a dolgok, minden balszerencsésen jött ki. A rajtnál Sascha Lenz mögöttem jött, sokkal jobbat rajtolt, nekiment az autó bal hátuljának, a hátsó külsőm defektet is kapott. Onnantól kezdve elvesztettem a tapadást, nem tudtam tartani a tempót, folyamatosan kiment az autó hátulja. Ráadásul az utolsó körökben a kormányművel is hiba volt. Sok pontot veszítettünk Franciaországban, ám még mindig elérhető távolságban van az össze tettbeli harmadik hely. De ehhez Spanyolországban, a szezon utolsó versenyhétvégéjén jobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk! – értékelte az utolsó előtti fordulót Kiss Norbert

A 2018-as szezon szombaton és vasárnap Spanyolországban, Jaramában zárul. A pilóták pontversenyének élmezőnye: 1. Jochen Hahn (német) 336 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 234, 3. Antonio Albacete (spanyol) 209, 4. Kiss Norbert (magyar) 203, 5. Sascha Lenz (német) 200.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában