Sport

2015.12.03. 14:54

Karate Európa-bajnokság: Nagy formában Seregély Gyöngyi

Bytom - Aranyéremmel tért haza az U22-es a shinkyokushin karate Európa-bajnokságról a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület sportolója, Seregély Gyöngyi.

Tóth Gábor

Seregély Gyöngyi mindössze öt éve kezdett el karatézni a répcelaki dojóban. Gyorsan kitűnt a mezőnyből, sorra nyerte a versenyeket. 2013-ban utánpótláskorú magyar bajnok lett, 2014-ben diákolimpián diadalmaskodott, Azerbajdzsánban bronzérmet szerzett a junior Eb-n, az Austrian Open nemzetközi tornán első lett szintén a juniorok között. A Szombathelyi Savaria Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium tanulója - aki novemberben töltötte be 18. életévét - az idén sikeresen kvalifikálta magát a korosztályos (U16, U22) shinkyokushin Európa-bajnokságra - a kontinenstorna előtt pedig még megnyerte Samoborban U22-ben a Horvát Opent.

Seregély Gyöngyi a lengyelországi Eb-n az U22-es korosztályban, a -60 súlycsoportban, full contact szabályrendszerben nevezett. Parádés teljesítménnyel gyűjtötte be az aranyérmet, belga, ukrán, litván és végül grúz ellenfelét is biztosan verte. Minden küzdelme két percen belül befejeződött, kettő KO-val.

Az Európa-bajnok Seregély Gyöngyi pózol az elismerésekkel. Fotó: dr. Bogdán Olivér

- Gyöngyi tehetsége és kitartása révén lett Európa-bajnok, megérdemelte az aranyérmet - fogalmazott edzője, Shihan dr. Bogdán Olivér. - Küzdőstílusára jellemző a dinamikus, mindent elsöprő erejű támadás, szívósságával pedig még a tapasztalt vetélytársai sem tudnak mit kezdeni. Szorgalmára jellemző, hogy bár tanulmányai Szombathelyre szólítják, mégis hetente többször is látogatja az edzéseket Répcelakon, továbbá becsülettel elvégzi az egyéni edzésmunkát is. Most egy kicsit pihenünk, aztán folytatjuk a munkát, hiszen bizonyítanunk kell, hogy Gyöngyi fiatal kora ellenére sikeres lehet a felnőttek mezőnyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!