Sport

2012.12.04. 22:03

Karate ob vasiakkal

Eger - Szép éremkollekcióval tértek haza a tápláni és a sárvári versenyzők az Ippon Shobu magyar karatebajnokságról.

Tóth Gábor

Egerben rendezték meg az országos Ippon Shobu karatebajnokságot, amelyre 38 egyesület – köztük a Tápláni KSE és a Sárvári SKE – 300 versenyzője nevezett A rendezvény rangját emelte, hogy stílustól függetlenül bármely olyan karate egyesület nevezhetett, amelyik elfogadja az Ippon Shobu (egy döntő találat) versenyrendszer alapelvét. A viadal négy küzdőtéren zajlott egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A verseny végén a bajnokság újításaként a különböző szövetségek között fenőtt kategóriában csapatversenyt is rendeztek.

Az ob-érmes vasi karatékák. Első sor balról: Kiss Gréta, Lovranics Alexandra, Kassai László, Habda Zsolt (Táplán), Mesics Bertalan (Sárvár), Németh Róbert (edző, Sárvár). Hátul Németh András (edző, Táplán), Berta Dániel, Kassai Gergely (Táplán) Fotó: Zsigmond Krisztina

A tápláni egyesületből Berta Dániel a 13 évesek között formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite) is harmadik helyezést ért el. Küzdelemben kadet kategóriában Kassai László nagy csatát vívott a döntőben, csak a második hosszabbítás döntött, egy waza-arival (fél pont) maradt alul, ezüstérmes lett. A lányoknál Kiss Gréta és Lovranics Alexandra a junioroknál a döntőben egymással mérkőzött meg, ezúttal Gréta bizonyult jobbnak. A felnőttek között Alexandra begyűjtött egy bronzérmet. A férfi junior korcsoportban Habda Zsolt sérülten vállalta a versenyzést, de így is bajnok lett. A csapatversenyekben két tápláni versenyző is érdekelt volt: Németh András és Kassai Gergely a Magyar JKA Karate Szövetség második számú csapatában versenyzett. Minden mecscsüket megnyerték mindketten és harmadik társukkal együtt aranyérmet vehettek át.

A Sárvári Shotokan Karate Egyesületből Mesics Bertalan a VI. korcsoportban indult egyéni formagyakorlatban; remek teljesítménnyel magabiztosan lett bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!