Egy ponton múlott

2019.11.08. 20:51

Kecskeméten elbukott a Körmend kosárlabdacsapata

Egy nyerhető meccset bukott el az Egis Körmend Kecskeméten. A piros-feketék jól kezdték a találkozót, de a KTE az első megingások után a második játékrészben stabilabb játékot mutatott és otthon tartotta a győzelmet a 7. bajnoki fordulóban.

Tóth Judit

Travis Taylor (labdával) 12 pontot és kilenc lepattanót szerzett Kecskeméten

Fotó: Szendi Péter

Két rontott dobással kezdett a Kecskemét, Taylor viszont azonnal beakasztott egy horgot a Körmendnél, erre hamar jött Karahodzic válasza zsákolásból. Varnadóé volt a ­meccs első triplája, ezután mindkét fél sokat hibázott, főleg a KTE volt bizonytalan. De Varnado tovább menetelt, megint dobott egy hárompontost, amelyhez csatlakozott a fiatal Takács is, akinek ezúttal a kezdőötösben adott helyett Zollner vezetőedző.

Meg tudott ugrani a Körmend, a Kecskemét megrekedt két pontnál majdnem a negyed közepéig. Gyorsabb és határozottabb volt a vasi együttes, így előnyét megőrizte az első kis­szünetre (14-21).

A második negyed elejét a házigazda kapta el jobban, zsinórban szerzett öt pontjával közel ért ellenfeléhez (19-21). Ismét az amerikai légiós, Varnado mozdított az eredményen, ezután jött két tripla a másik külfölditől, Kastratitól, megint biztosabbá vált a piros-feketék előnye (21-29). Nagy kilengéseket mutatott a hazai csapat, most éppen egy felívelő hullámon lovagolt egy újabb ponterős sorozattal. Derasimovicnak és Djurasovicnak köszönhetően megint csökkent a távolság a felek között (37-40).

Travis Taylor (labdával) 12 pontot és kilenc lepattanót szerzett Kecskeméten
Fotó: Szendi Péter

A félidőhöz közeledve teljesen nyílt lett a meccs, elillant a körmendi előny ­(41-42). Mat­thias Zollner időkérése után még maradt egy támadásnyi ideje a Körmendnek, amelyet nem tudott pontra váltani, így a nagyszünetre maradt a minimális vasi vezetés (41-42).

Az Egis Körmend jött ki jobban az öltözőből, a harmadik etap eleje egyértelműen a vendégeké volt. Most Takácsé volt a felütés, Varnadóé a folytatás, növelte triplamutatóját a Körmend. A Kecskemét elaludta a negyed elejét, de a meccs forgatókönyve megint ugyanúgy íródott, mint az előző negyedekben. Újabb jó sorozattal rukkolt elő a hazai együttes, ismét nem lehetett nyugodt a Zollner-csapat (50-52). A 26. percben Wittmann hárompontosával fordult az eredmény (53-52), majd Derasimovic is kedvet kapott, növelte előnyét a KTE (56-52). Jobban zárta ezt a játékrészt a Forray-csapat ­(63-57).

A záró felvonásban lehetetlen dobóhelyzeteket is elvállalt a vendég, szerencséjére most a házigazda sem tudott pontot dobni. De vezetett a Kecskemét, egy Wittmann-tripla alakította tíz pontra a különbséget (67-57). A negyed feléig három pontot szerzett a piros-fekete alakulat, így sokáig nem tudott faragni a hátrányból. Varnado távolijával tudott benézni tíz alá a Körmend (71-63). Egy jó sorozattal megfordította az állást a vendég (73-74), aztán eggyel megint a házigazda vezetett.

Izgalmas volt a végjáték: egypontos KTE-vezetésnél a Körmendnek még lett volna egy támadása, de Turner eladta a labdát, így Kecskeméten maradt a győzelem.

További eredmények: Oroszlány–Szolnok 77-64, Szeged–Debrecen 100-102 (hosszabbítás után).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában