Sport

2010.05.31. 13:03

Kedd éjfélig kell szűkíteni a kereteket (Napi hírek)

Kedden éjfélig kell leadniuk a 23-as játékoslistát a világbajnoki résztvevő labdarúgó-válogatottak vezetőinek.

MTI

 A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ugyanakkor csak pénteken hozza nyilvánosságra honlapján a 32 csapat keretét.

Súlyos sérülés esetén a szakvezetők egy játékost cserélhetnek, ennek határideje 24 órával az adott csapat első világbajnoki mérkőzése előtt jár le. Kényszerű váltásnál a szövetségi kapitányok nem csak a korábban megadott bő keretből hívhatnak be helyettest. 

A dél-afrikai világbajnokság jövő pénteken kezdődik.

 

OLDALTÖRÉS: Dos Santos nincs a szűkített mexikói keretben


Dos Santos nincs a szűkített mexikói keretben


Dos Santos nincs a szűkített mexikói keretben


Dos Santos nincs a szűkített mexikói keretben

 Nem kapott helyet a szűkített, immár 23 fős mexikói világbajnoki keretben Jonathan dos Santos, az FC Barcelona labdarúgója. Javier Aguirre szövetségi kapitány hétfőn véglegesítette a Dél-Afrikába utazók névsorát.

A mexikóiak a jövő pénteken kezdődő vb-n a nyitómérkőzésen a hazaiakkal, majd az uruguayiakkal és a franciákkal csapnak össze az A csoportban.
 
A 23-as keret:

kapusok: Guillermo Ochoa (America), Oscar Perez (Chiapas),  Luis Ernesto Michel (Guadalajara)
védők: Rafael Marquez (FC Barcelona), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Hector Moreno (AZ Alkmmar), Francisco Rodriguez (PSV Eindhoven), Carlos Salcido (PSV Eindhoven), Paul Aguilar (Pachuca), Efrain Juarez (Pumas UNAM)
középpályások: Jonny Magallon (Guadalajara), Jorge Torres Nilo (Atlas), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas UNAM), Andres Guardado (Deportivo La Coruna)   
támadók: Pablo Barrera (Pumas UNAM), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara), Cuauhtemoc Blanco (Veracruz), Javier Hernandez (Guadalajara), Giovani dos Santos
(Galatasaray), Guillermo Franco (West Ham United), Carlos Vela (Arsenal)

A frissen honosított Barrios is a paraguayi keretben

 Az argentin születésű és áprilisban honosított Lucas Barrios is helyet kapott a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő paraguayiak végleges, 23 fős keretében.

A Borussia Dortmund csatára részben azért került be a hétfőn közzé tett névsorba, mert a négy hónapja egy mexikói bárban fejbe lőtt Salvador Cabanas harcképtelen, és kétséges, hogy visszatérhet-e még valaha a futballpályára. Barrios meghálálta a bizalmat, ugyanis múlt héten a paraguayiak mindkét felkészülési mérkőzésén betalált a hálóba. Az argentin Gerardo Martino szövetségi kapitány csapata a címvédő olaszok mellett az új-zélandiakkal és szlovákokkal találkozik a csoportkörben.

A paraguayi válogatott 23-as kerete:

kapusok:
Justo Villar (Valladolid), Aldo Bobadilla (Independiente Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)
védők:
Denis Caniza (Leon), Dario Veron (Pumas), Julio Cesar Caceres (Atlético Mineiro), Paulo Da Silva (Sunderland), Antolin Alcaraz (Bruges), Claudio Morel (Boca Juniors), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo)
középpályás:
Enrique Vera (Liga de Quito), Cristian Riveros (Cruz Azul), Jonathan Santana (Wolfsburg), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors), Victor Caceres (Libertad), Edgar Barreto (Atalanta)
csatárok:
Oscar Cardozo (Benfica), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Edgar Benítez (Pachuca), Rodolfo Gamarra (Libertad), Roque Santa Cruz (Manchester City)

Lagerbäck kijelölte Nigéria végleges keretét

 Lars Lagerbäck szövetségi kapitány kijelölte a jövő pénteken kezdődő világbajnokságra készülő nigériai labdarúgó-válogatott végleges, 23 fős keretét, amelyben helyett kapott az angol Portsmouth 33 éves veterán játékosa, Nwankwo Kanu is.

A svéd szakvezető kihagyta Victor Anichebét, aki az Evertonban májusban tért vissza hosszú sérülése után, továbbá szintén nem számít a bő keretben lévő két olyan futballistára, akik a hazai bajnokságban játszanak. A Szuper Sasok Argentínával, Görögországgal és a Koreai Köztársasággal szerepelnek azonos csoportban.

A nigériai válogatott 23-as kerete:

kapusok:
Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva)
védők:
Taye Taiwo (Olympique Marseille), Elderson Echiejile (Rennes), Chidi Odiah (CSZKA Moszkva), Joseph Yobo (Everton), Daniel Shittu (Bolton Wanderers), Ayodele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (SV Salzburg)
középpályások:
Kalu Uche (Almería), Dickson Etuhu (Fulham), Mikel Obi (Chelsea), Sani Kaita (Alanyija), Haruna Lukman (AS Monaco), Yusuf Ayila (Dinamo Kijev)
csatárok:
Yakubu Aiyegbeni (Everton), Chinedu Obasi (Hoffenheim), Nwankwo Kanu (Portsmouth), John Utaka (Portsmouth), Obafemi Martins (VfL Wolfsburg), Obinna Nsofor (Málaga), Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moszkva)

OLDALTÖRÉS: A biztonsági miniszter mindenkit nyugtat: nincs fenyegetés

A biztonsági miniszter mindenkit nyugtat: nincs fenyegetés

A biztonsági miniszter mindenkit nyugtat: nincs fenyegetés

A biztonsági miniszter mindenkit nyugtat: nincs fenyegetés

 A Dél-afrikai Köztársaság illetékes tárcavezetője szerint nem fenyegeti semmiféle terrorveszély a jövő pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságot.   

Nathi Mthethwa, a biztonsági ügyek minisztere hétfőn nyilatkozott az esetleges kockázatokról, és határozottan visszautasította mindazokat a feltételezéseket, amelyek szerint a fegyveres akciók, a merényletek sem kizárhatóak az egy hónapig tartó vb idején. A politikus úgy látja, merő spekuláció, hogy akár az al-Kaida, a hírhedt iszlám terrorszervezet, akár valamelyik helyi fehér militáns csoport támadást szervezne a világbajnokság résztvevői ellen. 

A miniszter szerint a biztonsági vizsgálatok semmi olyat nem tártak fel, ami azt támasztaná alá, hogy jogosak az esetleges terrorakciók miatti félelmek.


Parreira a futballcsúcs után hazatér Brazíliába

 A jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokság házigazdája, a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjának brazil szövetségi kapitánya megerősítette, hogy a vb zárultával befejezi szakvezetői tevékenységét a Bafana Bafanánál, és hazatér szülőhazájába.

A 67 éves Carlos Alberto Parreira nyilatkozatával azokat a híreszteléseket kívánta cáfolni, amelyek szerint egészen a 2012-es Afrika Kupáig marad jelenlegi csapatának a kispadján.

"Ennyi elég volt, vissza akarok menni Brazíliába, a fiaimhoz és az unokáimhoz, hiányzik a családom - idézték a szakember szavait a hétfői helyi lapok. - Rengeteg vb-n vettem már részt, 42 esztendeje vagyok benne a labdarúgásban, úgy gondolom, megérdemlem a pihenést. De erős csapatot hagyok hátra, olyat, amely meggyőződésem szerint legalább a második körbe eljut a mostani világbajnokságon."

Az 1994-ben, a brazil válogatottal vb-aranyérmes trénernek a 2010-es a hatodik vb-je, korábban háromszor Brazília (1982, 1994, 2006) egyszer-egyszer pedig az Egyesült Arab Emírségek (1990) és Szaúd-Arábia (1998) szövetségi kapitányaként vett részt a világeseményeken. 

Parreira már tavaly, nem sokkal az után, hogy októberben - pályafutása alatt már másodszor - elvállalta a dél-afrikai kapitányi tisztet, úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság után visszavonul. 

Együttese az A csoport tagjaként a vb első szakaszában Mexikó, Uruguay és Franciaország válogatottjával találkozik.

Pepe játszhat a portugál válogatottban

Megkapta klubjától, a Real Madridtól az orvosi engedélyt, így ott lehet a portugál válogatottban Pepe a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A 27 esztendős hátvéd - akinek teljes neve Kleper Laveran Lima Ferreira - december óta nem játszott súlyos térdsérülése miatt. 

A portugálok június 15-én kezdik a vb-t Elefántcsontpart ellen, majd találkoznak még a csoportkörben a brazil és az észak-koreai együttessel.

Két chilei győzelem egy napon

Pár órán belül két győzelmet aratott a jövő pénteken kezdődő, dél-afrikai világbajnokságra készülő chilei válogatott: a keret egyik fele Chillánban egy góllal verte az északíreket, majd a másik fele Concepciónban hárommal az izraelieket.

Eredmények:
Chile - Észak-Írország 1-0 (1-0)
g:
Paredes (30.)

Chile-Izrael 3-0 (1-0)
g:
Suazo (19.), Sanchez (49.), Tello (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!