Sport

2010.08.17. 02:29

Kerékpáros körverseny az Őrségben

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Apát Hotel Kupa kerékpáros körversenyt.

Gergácz Zoltán

Az elmúlt hétvégi, péntek esti vihar kicsit elkedvetlenítette az I. Apát Hotel Kupa szervezőit. Ám szombat reggelre kiderült, a terepet is sikerült megtisztítani, így a hagyományteremtő szándékkal az Apátistvánfalva-Orfalu-Hársas-tó útvonalon első ízben megrendezett Apát Hotel Kupa nemzetközi kerékpáros körverseny három távjának negyven elszánt bringás vágott neki. A versenyzők számára csak az úthibák jelentettek komoly akadályt a 17 km-es, kacskaringós pályán. Nagy előny volt számukra, hogy a táv zöme fás terepen haladt, így mindössze 4,5 km-en kellett az ellenszéllel megküzdeniük. A csodálatos környezetben a legnagyobb csata a nők 51 km-es versenyén volt, másodpercek döntöttek a dobogós helyezések sorrendjéről. Hosszútávon a második körben a siófoki Hrotkónak sikerült megszöknie a mezőnytől és végül magabiztos győzelmet aratott, míg a második helyen holtverseny alakult ki. A jó hangulatú verseny a szervezők és a résztvevők részéről nem is zárulhatott másként, minthogy jövőre ugyanitt.

Végeredmény. Serdülő (3 kör): 1. Nagyernyei Bence (Szekszárd), 2. Nagy Olivér (Szekszárd), 3. Flisar Matej (Topovci). Ifjúsági (4 kör): 1. Fister Dusan (Topovci), 2. Török Bence (Vasvár), 3. Varga Péter (Sárvár). Női (3 kör): 1. dr. Budai Péterné (Gyenesdiás), 2. Ilse Gerersdorfer (Stigesbach), 3. Ruff Anikó (Szekszárd). Masters (4 kör): 1. Schneider Gábor (Szekszárd), 2. Ljubo Carr (Maribor), 3. Benedek István (Balatonfüred). Férfi (6 kör): 1. Hrotko Csaba (Siófok), 2. Kutács Zsolt és Tarcsay Gergely (Győr).

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!