Sport

2015.09.14. 17:23

Két Ecseki-ezüst - Belgiumban remekelt a fiatal játékos

De Haan - Nagy sikert ért el Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője a belgiumi World-Tour-viadalon, kétszer is felállhatott a dobogó második fokára.

Horváth Erika

A celliek 18 esztendős játékosát, Ecseki Nándort az U21-es korosztályban a 11. helyen emelték ki. A főtáblán a német Engelmannt, a 3. kiemelt francia Bouloussát, majd a belga Allegrót is 3:2-re győzte le, az elődöntőben pedig az elsőszámú belga játékost, Lambiet-t verte 3:1-re. A döntőben 3:1-re maradt alul a felnőtt világranglistán 101., az U21-esen 19. japán Sambe Kohei ellen. A felnőtt férfi párosban Szudi Ádámmal az oldalán – akivel tavaly ifjúsági Európa-bajnoki címet nyertek – menetelt svéd, török és koreai kettős legyőzésével a döntőig, ahol egy iráni párossal szemben maradtak alul.

Ecseki Nándor ismét letette a névjegyét a nemzetközi mezőnyben. Fotó: Unger Tamás

Már a hangja is elárulja, hogy igencsak feldobta a nagy siker. – Zsinórban ez volt a hatmadik World Tour-verseny, amin indulhattam, a csehországi és az ausztriai nem sikerült, ahogy az első bajnokinkon is gyengélkedtem a CVSE-ben. Most viszont nagyon kijött a lépés – mondta Ecseki Nándor. – Nagyon értékesnek tartom a francia és az elődöntőbeli belga elleni sikert, mindketten sokkal előbbre állnak nálam a felnőtt világranglistán. A 101. japán ellen is megnyertem az első szettet és a másodikban is volt győzelmi esélyem. Párosban igen nehéz volt a sorsolásunk, de nagy skalpokat szereztünk. Megvertük a két évvel ezelőtti svéd bajnokot, az egyik török egy honosított kínai volt, a koreaiak pedig az 1. kiemeltek, egyikük a 30., a másikuk az 56. a világranglistán, tehát világklasszisok. Ez a győzelmünk volt a verseny nagy meglepetése. Nagyon jókor jött ez a siker, főként, hogy a verseny challenge besorolásához képest elég erős volt a mezőny.

A szakvezetőink 18–19 éves játékosokat is bevonva építik a jövő válogatottját. Már látszik, hogy megkezdtük a felzárkózást a felnőtt mezőnyhöz, Belgiumban hárman is jól szerepeltünk. Profi körülmények között készülhetünk, dietetikussal, sportpszichológussal és kondiedzéseink is vannak. Sokat edzőtáborozunk külföldön és sok játéklehetőséget is kapunk. Felnőtt Európa-bajnokság következik, erre én még nem megyek, úgyhogy a közeljövőben a klubcsapatomra tudok koncentrálni. Kedden Pozsonyban Szuperliga-meccset játszunk, szombaton az egyik nagy rivális Szeged otthonában lesz bajnokink. Elképesztően nehéz feladat megszerezni a hetedik bajnoki címet, ha sikerülne, az lehetne a legértékesebb a CVSE aranyai közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!