Sport

2016.01.11. 17:10

Két győzelemmel folytatta a SZoESE-Sprint

Két nagyszerű győzelemmel folytatta szereplését az NB II-es férfi röplabda-bajnokságban a SZoESE-Sprint SC együttese.

Horvát Erika

A hatcsapatos férfi röplabda NB II. hatodik hármas tornáját rendezték Zalaegerszegen - a SZoESE-Sprint SC csapata a tíz játéknapjából a harmadikon szerepelt. Kitűnően, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte.

SZoESE-Sprint SC-ZTE RK 3:1 (17, -20, 23, 20)

Zalaegerszeg, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés.

SZoESE: Marsai, Széll, Selmi, Tarlacz, Szabó G., Lukács. Csere: Gerencsér (liberó), Koller (liberó), Gőczi, Szabó Á., Konetsny. Játékos-edző: Gőczi Roland.

A két csapat szombathelyi találkozóját a zalaiak nyerték 3:0-ra. Ezúttal a SZoESE-sek nagy elszántságát siker koronázta, jó játékkal biztosan nyerték az első játszmát (25-17). Jóval szorosabban alakult a második szett, felváltva estek a pontok, de a játékot inkább az egyre jobban bemelegedő hazaiak irányították, akik egyenlítettek is (20-25). A harmadik játékrész a lehető legminimálisabb különbséggel dőlt el a sprintesek javára (25-23). A negyedikben is kiélezett volt a küzdelem, de a szombathelyiek akarata érvényesült (25-20), akiknek ezzel sikerült visszavágniuk.

Rögvest ezután, pihenő nélkül a Fehérvár elleni találkozó következett.

Lukács Róbert (balról) egyik vezére volt a szombathelyieknek Fotó: Unger Tamás

SZoESE-Sprint SC-Felsővárosi Di Angelo 3:0 (24, 23, 22).

A bajnokságban először találkozott a két csapat, a szombathelyiek ugyanabban a felállásban léptek pályára, mint a ZTE ellen. Gyors játékkal próbálkoztak a fehérváriak, de csak három ponttal tudtak elhúzni (17-14). Gőczi Roland időkérése jókor érkezett, 20-20-nál utolérték ellenfelüket a vasiak, és a végjátékban is jobban koncentráltak (26-24). A következő etapban is 20-20 után, a finisben szerezték meg a játszmagyőzelemhez szükséges két pontnyi előnyt a SZoESE-sek (25-23). Bár egyre inkább érződött a játékosokon a fáradtság, összeszedve erejüket, Lukács Róbert vezérletével behúzták a harmadik szettet is (25-22).

A szombathelyiek három játéknap után négy győzelemmel és két vereséggel állnak. Legközelebb január 23-án, Győrben játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!