Sport

2014.11.17. 17:52

Két klub sportolói a kick-box Eb-n

Maribor – Öten képviselik a vasi, szombathelyi színeket a szlovéniai WAKO kick-box Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

A Metex05–Controll SE három fővel vesz részt a kontinensviadalon: Dancsó Zoltán és Bárdosi Sándor versenyzőként, míg Koszogovits Mihály edzőként utazott a Magyar Kick-Box Szakszövetség válogatottjával Szlovéniába. Dancsó hatszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok, minden bizonnyal a felnőtt mezőny legidősebb és legrutinosabb tagja lesz light-contact kategóriában (-89 kg). Tanítványa, a még junior korú Bárdosi Sándor – aki a jövő reménysége – -69 kiló kick-light szabályrendszerben lép tatamira. Koszogovits Mihály, Dancsó Zoltán edzője, nem csak klubedzői feladatokat lát el, hanem Zrínyi Miklós szövetségi kapitány felkérésére a light-contact és a kick-light válogatott mellett segédedzőként is tevékenykedik.

A kontinensviadalon ott van az Agrobio Classic Kick-Box Club két versenyzője is: Pődör Csaba (light-contact, +94 kg) és Mayer Gábor (pointfighting, -84 kg) veterán kategóriában teszik próbára a tudásukat.

A magyar válogatott vasárnap mérlegelt, hétfőn a különböző WAKO-bizottságok üléseztek, ahol a magyar sportolóknak szintén volt képviselőjük, hiszen Dancsó Zoltán a WAKO versenyzői bizottság európai szekciójának a tagja. Ma pedig megkezdődnek, vasárnapig tartanak a küzdelmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!