Sport

2016.04.07. 12:17

Két váltóarany az Arany Üstről

Szombathely - Remek eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Vízmű SC sportolói az elmúlt hetek nemzetközi és hazai versenyeiről.

Tóth Gábor

Március elején rendeztek nemzetközi versenyt az ausztriai Spittalban. A Vízmű SC idén fiatalabb korosztállyal utazott az erőpróbára, a tapasztalatszerzés volt a cél. Jól teljesítettek a fiatalok, többen egyéni csúcsokat úsztak, érmekkel tértek haza - jóval felette teljesítve az edzői stáb elvárásának.

A Vízmű SC érmes versenyzői: Békési Péter, Dancsecs Boglárka, Fodor Levente, Hetyei Ervin, Horváth Emma Sára, Juhász Tóth Eszter, Lisztes Dusán, Molnár Marcell, Stifter Petra, Svélecz Benjámin, Szuák Ákos.

A szombathelyi együttes az éremtáblázaton a 29 csapat között az előkelő kilencedik helyet szerezte meg 7 arany-, 20 ezüst- és 17 bronzéremmel.

Az Arany Üst nemzetközi versenyen aranyérmes 4x100 gyors- és vegyesváltóban aranyérmet szerzett szombathelyi csapat. Balról Barta Hanna, Barta Sára, Gyűrűs Hanna, Nagy Róza. Fotó: Vízmű SC

Az osztrák versennyel egy időben Győrben rendeztek a Jövő Bajnokai keret számára szintfelmérő versenyt. A Jövő Bajnokai elnevezésű program a 2021-es magyarországi rendezésű ifjúsági világbajnokságra történő hosszútávú felkészülési menetrend. Rendkívüli tudatossággal, folyamatosan szűkülő gyereklétszámmal készül az országos szövetség. A programban Szombathelyi Vízmű SC nyolc korosztályos úszója (Barta Hanna, Barta Sára, Bilák Máté, Davanzo Nicol, Gyűrűs Hanna, Horváth Lilla, Nagy Róza, Tolvaj Levente) vesz részt. A fiatalokkal Kiss László szövetségi kapitány és Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány foglalkozott Győrben.

Március fő versenye a 37. Arany Üst nemzetközi úszóverseny volt Dunaújvárosban, ahol hagyományosan a serdülő és gyermek korosztály hazai élmezőnye van jelen - most sem volt ez másként. A rangos mezőnyben Máté Zsolt vezetőedző tanítványai remekül helytálltak, több mint biztató eredményekkel tértek haza, ami remek előjel közelgő országos bajnokság előtt.

A Barta Hanna, Barta Sára, Gyűrűs Hanna, Nagy Róza összeállítású váltó 4x100 m gyors- és vegyesváltóban aranyérmet szerzett. Egyéniben Barta Hanna 100 m mellen ezüst, 200 m mellen bronzéremmel zárt. Gyűrűs Hanna 200 m vegyesen, 200 m háton és 100, háton is bronzérmes lett. Dancsecs Boglárka és Molnár Marcell 200 m vegyesen a hatodik helyezésig jutott, mellettük döntőzött még Barta Sára 200 m háton. A Vízmű SC a pontversenyben a 12. helyen végzett a 48 csapatot felvonultató mezőnyben.

A versenyzőket a márciusi erőpróbákra Máté Zsolt vezetőedző és Budavári István edző készítették fel, a legkisebbek fejlődéséért Kocsis István és az új edző, Major Dóra felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!