Labdarúgás

2019.09.18. 19:48

Kétszer is talpra állt a Haladás

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-2- es döntetlent játszott a Békéscsaba otthonában.

Pum András

Holdampf Gergő jól futballozott a középpályán

Fotó: Unger Tamás

Békéscsaba–Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1). – Békéscsaba, 300 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Ducsai.

Békéscsaba: Ribánszki – Farkas, Máris (Gréczi, 62.), Babinyecz, Szélpál – Olasz (Pantovic, 75.), Hursán, Kovács Á., Bidzilya – SZALAI, Faragó. Edző: Schindler Szabolcs.

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – HOLDAMPF, Kiss Bence, Németh Márió (Novák, 76.) – Eszlátyi (Medgyes, 55.), SZALAY (Nyári, 71.), Gaál. Edző: Supka Attila.

Holdampf Gergő jól futballozott a középpályán
Fotó: Unger Tamás

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben Holdampf 18 méteres lövése a jobb kapufán csattant. Megélénkült a meccs, még ugyanebben a percben Németh Márió bal oldali szöglete a bal kapufáról vágódott ki. A 24. percben Faragó lépett ki Németh Milán és Bosnjak között, előbbi csak a tizenhatoson belül érte utol, ahol buktatta. A büntetőt Hursán a jobb sarokba rúgta (1-0). A 33. percben Kiss Bence 17 méteres lövését védte bravúrral Ribánszki, majd két perc múlva Gyurján védett nagyot, amikor Hursán bal sarokba igyekvő lövését hatástalanította. A 42. percben jobb oldali Habovda–Kiss Bence–Szalay-kombináció végén Szalay 14 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-1).

Szünet után az 57. percben Németh Márió előreívelt labdáját Gaál nagy helyzetből az ötösről a kapu mellé fejelte. A folytatásban a vasiak játszottak fölényben, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, az utolsó kulcspasszokat elrontották. A 80. percben egy bal oldali lövést Gyurján lábbal védett, a kipattanót Pantovic 11 méterről a léc alá lőtte (2-1). Egy perc múlva egyenlített a Haladás: Gaál balról középre adott, a röviden érkező Nyáriról a hosszún Medgyes elé pattant a labda, a támadó egy védővel a nyakán két méterről a hálóba lőtt (2-2). Mindkét csapat ment előre a győztes gólért, a 86. percben a hazaiak találhattak volna be, a 93. percben viszont a vendégek. Egy lecsorgó labdával Novák egyedül tört kapura, de 11 méterről a kivetődő Ribánszkiba lőtt. A vasiak kicsivel közelebb álltak a győzelemhez és a végén meccslabdát hibáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában