Sport

2013.12.01. 19:45

Ketten a kick-box világbajnokságon

December 8-ig Törökország ad otthont a WAKO kick-box világbajnokságnak. A mezőnyben ott lesz a Metex05-Controll SE két versenyzője, Dancsó Zsoltán és Varga Martin.

Tóth Gábor

A Metex05-Controll Sportegyesület - egyedül a Vas megyei kick-boksz klubok közül - ott lesz a világbajnokságon. Az egyesület négy sportolója kvalifikálta magát a vb-re. Közülük Dezső Vilmos és Farkas Ádám nem tudta vállalni a szereplést.

Varga Martin 63 kg kick-light szabályrendszerben lett válogatott. Már 2012-ben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett ebben a kategóriában, de fiatal kora miatt a tavalyi Európa-bajnokságon még nem indult. Idén viszont a nemzetközi mezőnyben is bebizonyított, így Törökországban is próbára teszi a tudását. Martin jó formában van, bízhat egy eredményes szereplésben.

A vb két vasi résztvevője: Dancsó Zoltán (jobbra), Varga Martin (Fotó: Metex05-Controll SE)

Dancsó Zoltán 89 kg light-contactban indul. Dancsó 1997 óta a magyar válogatott tagja, már a kilencedik világbajnokságára készül. Eddig 79 kilóban öt aranyat és két ezüstöt, 84 kg-ban pedig egy aranyat gyűjtött be. Igazi kuriózum lenne, ha a harmadik súlycsoportban is világbajnoki címet szerezne. Ám a feladat nem tűnik egyszerűnek, mivel népes, erős mezőny áll rajthoz Antalyában. Dancsó egyébként szövetségi és edzői javaslatra nem fogyott le 84 kg-ra.

Koszogovits Mihály, aki a 2012-es veterán Eb-t, és a 2013 veterán vb-t megnyerte ezúttal "csak " edzőként utazik Törökországba. Segít tanítványának, Dancsó Zoltánnak, továbbá a light és kicklight válogatottat mellett dolgozik Zrinyi Miklós mesteredző-szövetségi kapitánnyal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!