Sport

2014.03.27. 11:05

Kezd a Crushers

Szombathely – Megkezdi a 2014-es divízió II-es amerikaifutball-bajnokságot a Szombathelyi Crushers.

Tóth Gábor

Vasárnap 15 órakor a Budapest Eagles lesz a vendég a Városligeti (SZSE) pályán.

Az idei divízió II-es bajnokságot a Nyugati-csoport öt (Budapest Eagles, Budapest Hurricanes II., Fehérvár Enthroners, Szekszárd Bad Boys, Szombathely Crushers), valamint a Keleti-csoport hat csapata alkotja. Nyugaton minden együttesre két hazai és két idegenbeli mérkőzés vár az alapszakaszban. A Keleti-csoportban is négy meccset játszik egy csapat. Az alapszakasz június 14-én zárul, ezután a résztvevők közös tabellára kerülnek. A 11. számára rögtön véget is ér a bajnokság, az első hat helyezett egyből a negyeddöntőbe jut, míg a nyolc között fennmaradó két helyért a 7.-10., 8.-9. párharcokat rendeznek. Majd kezdődhet a negyeddöntő (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) a nyolc legjobb csapat részvételével. A továbbjutásról mindenhol egy mérkőzés dönt.

– A felkészülésünkben voltak kicsi zökkenők, de végül az eltervezett munkát elvégeztük – fogalmazott a Szombathelyi Crushers már a hatodik szezonjára készülő amerikaifutball-csapatának titkára, Kovács Miklós.

– Hat fiatal, új játékosunk van, őket be kell építeni a csapatba. A keretünk egyébként szűk, mindössze 35 fővel futnunk neki a bajnokságnak, ami nem túl szerencsés. Szeretnénk jó szezont produkálni, de a realitás talaján állunk, ezért a negyeddöntőt céloztuk meg.

A Szombathelyi Crushers alapszakaszprogramja, 1. forduló, március 30., vasárnap, 15.00: Crushers–Budapest Eagles. 2. forduló, április 26., szombat: Fehérvár Enthroners–Crushers. 3. forduló, május 11., vasárnap: Crushers–Szekszárd Bad Bones. 4. forduló, június 14., szombat: Budapest Hurricanes II.–Crushers.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!