Sport

2013.02.21. 17:14

Kézilabda: a Szentgotthárd hazai pályán, a Sárvár idegenben nyit

Vas megye - Vasárnap elrajtol az NB II-es kézilabda-bajnokság tavaszi idénye. A férfiaknál a Szentgotthárd hazai pályán kezd, míg a nőknél a Sárvár idegenben nyit.

Tóth Gábor

A Simply Clean Szentgotthárdi KK férficsapata a 12 együttest felvonultató délnyugati tabella nyolcadik helyéről kezdi a tavaszt  vasárnap, 15 órakor a második Nagyatádot fogadja.

- Az ősszel szerencsétlen volt a sorsolásunk, hétszer játszottunk idegenben, és csak négyszer itthon, ráadásul élcsapatokat fogadtunk hazai pályán, ám most fordul a sorsolás, úgyhogy bizakodva várom a tavaszt - fogalmazott Ernst Attila, a gotthárdiak trénere. - A keretünk nem változott, sérültünk nincs. Továbbra is a saját nevelésű fiatalokra építünk. Még rutintalan a csapatunk, de fejlődőképes, egyre jobban felveszi a felnőtt mezőny ritmusát. Ennek megfelelően a 6. hely környékére várom a társaságot.

Binder Nikolettára (labdával) a tavasszal nem számíthat a Bük NB II-es női kézicsapata (Fotó: Kiss Teodóra)

Az NB II-es női bajnokság észak-nyugati csoportjában - a Celldömölk az első, a Bük a harmadik, a Sárvár a hatodik, a Körmend pedig sereghajtó a 10 csapatot felvonultató tabellán  - a Sárvár vasárnap idegenben nyit, a többiek jövő hétvégén kapcsolódnak be a pontvadászatba.

- Január 4-én kezdtük a felkészülést, heti két edzéssel, szinte minden alkalommal teljes csapattal tudtunk készülni - fogalmazott Rozmán Gergő, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő edzője. - Az eltervezett munkát elvégeztük, változatlan játékos kerettel vágunk neki a bajnokságnak, sérültünk nincs. A Bükön rendezett a Fürdő Kupa felkészülési tornán elégedett voltam a csapat hozzáállásával, a mutatott játékkal, és a játékosok egyéni teljesítményével is. Célunk, hogy megőrizzük a tabellán elfoglalt első helyünket. Bár nem lesz könnyű, hiszen hatszor játszunk idegenben, de bízom a lányokban.

- Remek őszt produkáltunk, ám nem lesz könnyű a folytatás - vélekedett Mátés István, a Dr. Lupo-Büki TK mestere. - A tavaszi sorsolásunk nehéz, hatszor játszunk idegenben, csak háromszor otthon. Ráadásul a közvetlen riválisainkhoz mindegyikhez utazunk. Két fontos játékosomra nem számíthatok: Fazekas Attiláné befejezte a pályafutását, Binder Nikoletta pedig hamarosan anya lesz. A keretet az ifistákkal töltöttük fel. A felkészülésünk nem sikerült a legjobban, teremgondjaink is voltak. Ráadásul Horváth Cintia beteg, Udvardi Zsanett pedig sérült. Az előjelek nem túl kedvezőek, mégis szeretnénk megőrizni helyünket a dobogón.

- Az ősszel csak a kötelező meccseket nyertük meg, bravúrgyőzelem egy sem jött össze, ezért úgy döntöttünk, hogy megerősítjük a keretet - árulta el a Sárvárfürdő Kinizsi szakosztályvezetője, Csonka László. - Visszacsalogattuk régi játékosunkat, Bogát Krisztinát, továbbá leigazoltuk a korábban Répcelakon és Bükön is megfordult Elekes Renátát, valamint az NB IB-s múlttal rendelkező, legutóbb Ausztriában kézilabdázó Szalai Mariettát. A műtétre váró Földi Annára, és az anyai örömök elé néző Horváth Szilviára nem számíthatunk a tavasszal. Szeretnénk a 46. hely környékén zárni, erre képesnek is érzem a társaságot.

- A céljaink nem változtak, szeretnénk bent maradni, valamint igyekszünk fejlődni, minél több tapasztalatot gyűjteni - tudtuk meg Oláh Sándortól, a Körmendi DMTE szakvezetőjétől. - Alakul a csapatunk, de sajnos a meccseken még nem tudjuk azt nyújtani, ami bennünk van. Szabó Alexandra személyében van egy sérültünk, ám elképzelhető, hogy bővül a keretünk, talán lesznek visszatérőink. Megyünk, dolgozunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!