Sport

2015.05.12. 13:13

Kézilabda: Pályán az NB II-es női csapatok

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában idegenben kapott ki a Sárvár, a Celldömölk és a Körmend. A Bük viszont győztesen tért haza.

Tóth Gábor

Veszprémi Egyetemi SC– Dr. Lupo Büki TK 23-26 (12-14)

Veszprém, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Burghardt L., Burghardt R.

Bük: HARASZTOVICS – BINDER 4, UDVARDI 9/4, NÉMETH D. 2, PATAKI 2, CSÓKA 2, FAZEKAS 1. Csere: PALKOVITS, FAZEKASNÉ (kapusok), PUP 4, CSABAI 1, SZABÓ R., SZABÓ D. 1, NÉMETH B., MARKÓ. Edző: Mátés István.

A BTK – amely az utolsó fordulóban szabadnapos lesz – biztos másodikként lépett pályára azzal a céllal, hogy ismét győzzön, és hogy minél több játéklehetőség jusson a fiataloknak – mindkettő sikerült. A bükiek végi irányították a meccset, egyre nagyobb előnyre tettek szert, a hajrára (42. perc: 16-21) nem maradt izgalom. A Bük zsinórban harmadszor szerzett ezüstérmet, a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, húsz meccsen csak háromszor kapott ki. Udvardi Zsanett pedig jó eséllyel pályázik a gólkirályi címre. Junior: 27-13 (12-4).

A bükiek kulcsembere, Udvardi Zsanett ismét remekül, gólerősen játszott, ezúttal kilenc gólig jutott. Fotó: Unger Tamás

Győri ETO KC III.–Sárvárfürdő Kinizsi SE 33-26 (15-12)

Győr, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bodó, Kékesi.

Sárvár: Jurik – Kiss 1, Soós P. 6/1, Soós R. , Fehér 3/2, Bősze 5, Vajda 2. Csere: Varga Á., Kazári 4, Nardai 3, Földi 2, Horváth R., Vass, Csejtei, Wieder. Edző: Hegyi Gábor.

Az első játékrész felénél még 5-4-re vezettek a vendégek. Ekkor azonban – menetrendszerűen – jöttek a kihagyott helyzetek, védekezési hibák. A fiatal győri csapat büntetett, átvette az irányítást. A második félidőben egyszer még 19-18-ra felzárkózott a Sárvár, de többre nem futotta az erőből, végül biztosan nyert a Győr. A Kinizsi hetek óta mélyrepülésben van, lassan a futottak még kategóriába kerül. Junior: 40-23 (16-11).

VKLSE Győr–Celldömölki VSE Vulkánfürdő 32-27 (17-13)

Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

CVSE: SZABÓ – NÉMETH 3, SZOMORKOVITS 6, VLASICH 2, TÓTH 9, BAGICS 3, SEBESTYÉN 4. Csere: Pongrácz. Edző: Rozmán Gergő.

A már bajnok házigazdát meglepte a CVSE, tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével (8. perc: 4-4). A félidő hajrájáig döntetlen körül mozgott az eredmény, ám a celli emberhátrányokat kihasználva a szünetre meglépett a Győr. A második félidő elejét ismét megnyomta a CVSE, felzárkózott, de jött egy hullámvölgy, hét góllal meglépett az ellenfél. A celliek nem roppantak össze, nagyot küzdve elkerülték a kiütéses vereséget, emelt fővel hagyhatták el a pályát. Junior: 43-8 (23-2).

VADY Mosonszolnok– Körmendi DMTE 22-20 (14-10)

Mosonszolnok, 300 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóth J., Vámosi.

Körmend: Bertai Anett – Török 2, Adorján 3, Németh A., Szabó A. 4, Kiskós 41, Cser 4. Csere: Horváth T. 2, Bertai Alexandra, Bokor 1, Benedek, Őri, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Jól kezdett a Körmend, elsősorban védekezésben remekelt, sikerült is meglépnie (20. perc: 7-10). A félidő hajrája viszont a házigazdáé volt. Fordulás után a vasiak szép támadásokat vezettek, küzdöttek, de kettőnél közelebb nem tudtak kerülni ellenfelükhöz. Kiismerhetőbb játékvezetés mellett talán jobb eredmény is összejöhetett volna. Junior: 21-21 (11-13).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!