Sport

2013.10.10. 10:20

Light-contact ob öt Controll-éremmel

Esztergom - Remekül szerepeltek a szombathelyi Metex05-Controll SE versenyzői a kick-box light-contact magyar bajnoki döntőjében.

Tóth Gábor

Esztergom adott otthont a kick-box light-contact magyar bajnoki döntőnek. A Metex05-Controll SE öt versenyzője kapott meghívást a fináléra – ahol súlycsoportonként csak a legjobb négy honi sportoló léphetett tatamira. Bárdosi Sándor (74 kg) és Dancsó Zoltán (84 kg) arany-, míg Dosztál Dávid (79 kg), Gyöngyösi Máté (84 kg), valamint Dezső Vilmos (-94 kg) ezüstéremmel tért haza.

Az országos bajnokságon érmes szombathelyi különítmény. Elöl balról Bárdosi Sándor, Koszogovits Mihály edző, Dancsó Zoltán. Hátul: Dezső Vilmos, Dosztál Dávid, Gyöngyösi Máté. Fotó: Metex05Controll SE

– Bárdosi Sándor bajnoki címe dicséretes, ám ne feledjük, két legnagyobb riválisa különböző okok miatt kihagyta az ob-t – értékelt a Metex05Contoll SE edzője-versenyzője, Dancsó Zoltán. – Dosztál Dávid nagyszerűen teljesített, alaposan megszorongatta nála megasabban jegyzett, nemzetközi porondon is elismert riválisát. Gyöngyösi Máté velem meccselt a fináléban, remek ellenfél volt, szép jövő előtt áll. Dezső Vilmos 2006-ban már volt magyar bajnok, hosszabb kihagyás után, igazán szép eredménnyel tért vissza közénk. Jó esélye van arra, hogy részt vegyen a decemberi világbajnokságon - de erről majd később születik döntés. Magamról annyit, hogy teljesítettem a kötelezőt. Én már a vb-re készülök, az ob-t a felkészülés egyik állomásának tekintettem. Arra nagyon büszke vagyok, hogy 1997-óta megszakítás nélkül tagja vagyok a magyar válogatottnak

Dancsó Zoltán már a 17. bajnoki címét szerezte meg light-contactban, összesen 27 (!) magyar bajnoki arannyal rendelkezik. A Controll SE klasszisa már biztosan ott lesz december elején Törökországban (Antalya), a WAKO kick-box világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!