Sport

2016.02.12. 13:47

Kick-box: Dancsó lett a szövetségi kapitány, a versenyzést decemberben befejező klasszisra máris új kihívás vár

Szombathely, Budapest - Nem sok pihenőt engedélyezett magának Dancsó Zoltán. Röviddel azután, hogy visszavonult a versenysporttól, máris kinevezték a magyar kick-light és light-contact válogatott szövetségi kapitányának.

Tóth Gábor

Dancsó Zoltán decemberben döntött úgy, hogy befejezi sikerekben gazdag pályafutását. A kick-box magyar és nemzetközi szinten is ismert, elismert alakja azonban nem sokáig bírta a versenysport atmoszférája nélkül: a hétvégén már szövetségi kapitányként dirigálja Horvátországban, Karlovacban a magyar kick-box válogatottat.

- Decemberben már érkezett felém egy megkeresés, felkérés a Magyar Kick-Box Szövetségtől - árulta el a 38 esztendős Dancsó Zoltán. - Nagyon örültem a bizalomnak, de egyben meg is lepődtem. A korábbi szövetségi kapitánnyal, Zrínyi Miklóssal ugyanis nagyon jó munkakapcsolatban álltam, baráti viszonyt ápoltam - sokat segítettünk egymásnak. A pályafutásom vége felé már szó volt arról, hogy ha abbahagyom a versenysportot, akkor edzőként besegítek neki a válogatott mellett, számítana a segítségemre, építene a tapasztalatomra. Ám - számomra némiképpen váratlanul - úgy döntött, hogy elég volt neki a szövetségi kapitányi posztból, szeretne egy kicsit pihenni. És engem javasolt utódjának. A szövetség elnöksége január 9-én egyhangú szavazással rám voksolt, a január végén összehívott közgyűlés pedig elfogadta az elnökség döntését. Nagy megtiszteltetés ez számomra. Kettős feladatom lesz, mert a felnőtt válogatott mellett az utánpótlásvonalat is felügyelem - keresem a jövő bajnokait. Az esztergomi Olasz Attila lesz a segítőm. Régi sportbarátság a miénk, Attilának van versenyzői múltja, klubszinten pedig kiváló edzői eredményekkel rendelkezik. Nagy lelkesedéssel vágok bele a munkába, szövetségi kapitányként is igyekszem hasonló mentalitással dolgozni, mint versenyzőként. Természetesen a klubedzői munkát nem hagyom abba, a Perfect Change-Metex05 Controll SE versenyzőin továbbra is rajta tartom a szemem. Szombaton és vasárnap például klubunk kilenc sportolója lép tatamira a horvátországi világkupán. És persze most már a válogatott versenyzőkre is ügyelnem kell - zárta szavait az új szövetségi kapitány, Dancsó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!