Sport

2017.01.31. 18:45

Kick-box: Dancsó Zoltán maradta válogatottak élén

Budapest - Folytathatja a munkát a light-contact és a kick-light felnőtt és utánpótlás kick-box válogatott szövetségi kapitányaként Dancsó Zoltán.

Tóth Gábor

Dancsó Zoltán versenyzői pályafutása lezárása, visszavonulása után a leköszönő szövetségi kapitánytól, Zrínyi Miklóstól 2016 januárjában vette át a light-contact és kick-light szakág vezetését - edzőtársával, az esztergomi Olasz Attilával együtt. A Magyar Kick-Box Szövetség elnöksége hétfőn ülésezett, a megbeszélésen - többek között - kijelölték a szakmai vezetőket. Nem történt meglepetés, ahogyan arra számítani lehetett, Dancsó Zoltán négy évre szóló megbízást kapott a light-contact és a kick-light válogatottak edzőjeként.

Dancsó Zoltán folytathatja a tavaly megkezdett munkát Fotó: Unger Tamás

- Az elnökség elfogadta az Olasz Attilával közösen készített szakmai beszámolónkat az elmúlt évről, és nagy örömünkre bizalmat szavazott nekünk a folytatásra is - fogalmazott Dancsó Zoltán. - Mert nem titok, szerettem volna tovább dolgozni a felnőtt- és az utánpótlás-válogatott élén, már tavaly is hosszú távra felépített szakmai terv szerint készültünk, versenyeztünk. Utánpótlásban a magyar kick-box a világ közvetlen élmezőnyébe tartozik, felnőtt szinten is szeretnénk mielőbb minél jobb eredményeket elérni. Ráadásul a 2017-es esztendő kiemelt fontosságú, hiszen májusban világkupát, novemberben pedig világbajnokságot rendez Magyarország - mindkét erőpróbán szeretnénk letenni a névjegyünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!