Sport

2012.12.05. 20:38

Kick-box: Kettőből az egyik

Bukarest - Koszogovits Mihály bronzérmet szerzett a veteránok között a WAKO kick-box Európa-bajnokságon Romániában.

A WAKO világszervezet pointfighting, kick-light és full-contact Európa-bajnokságán 35 ország 600 versenyzője vett részt. A szombathelyi Metex05-Controll SE csapata három fővel utazott a román fővárosba. Dancsó Zoltán edzőként, Zrínyi Miklós szövetségi kapitány segítőjeként vett részt az Eb-n - asszisztált a  versenyzők bemelegítésénél és a mérkőzések alatt is jól jöttek a taktikai tanácsai (a magyar válogatott egyébként három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel az országok közötti éremtáblázaton az előkelő második helyen zárt). A szombathelyi színeket képviselő Máthé Attila a kick-light -84 kilóban lépett tatamira. A Controll versenyzője kiváló formában érkezett az Eb-re, ám a nyolc között a moldáv Bitco Ghenadival szemben 3-0-s pontozással vereséget szenvedett - alapos meglepetést okozva ezzel. Talán a túlzott izgalom blokkolta le a szombathelyi sportolót... Koszogovits Mihály a veteránok mezőnyében, pointfighting kategóriában, -84 kilós súlycsoportban indult. A legjobb négy között az osztrák Andreas Pertlt kapta ellenfélnek. Szoros küzdelemben egypontos (11-10) különbséggel maradt alul, így nem jutott be a fináléba, bronzéremmel zárt.

Koszogovits Mihály bronzérmet szerzett a veteránok között. Fotó:  Metex05-Controll SE

- Érmekért utaztunk Bukarestbe, sajnos ebből csak egyet sikerült begyűjtenünk. Mindenképpen elemeznünk kell majd az Eb-n történteket. Viszont sok időnk nincs gondolkodni, hiszen jövőre világbajnokság lesz Törökországban, ahol több versenyzővel szeretnénk képviselni Szombathelyt és Magyarországot - fogalmazott Dancsó Zoltán edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!