Sport

2014.11.25. 13:50

Kick-box: Remekül teljesítettek a vasi sportolók az Európa-bajnokságon

Maribor - Dancsó Zoltán bronz , Pődör Csaba (veterán) ezüstéremmel tért haza a Szlovéniában rendezett kick-box Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A Metex05-Controll SE két válogatott versenyzővel és egy edzővel vett részt a szlovéniai kontinenstornán. Bárdosi Sándor – a jövő nagy reménységeként – még junior korú versenyzőként érkezett a felnőtt Eb-re kick-light -69 kg-ban. Sorsolása nehéz volt, és már az első mérkőzésen, a 16 között vereséget szenvedett. Sőt, meg is sérült, két lábujja is eltört. A második versenynapon a mezőny legrutinosabb versenyzője a hatszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok Dancsó Zoltán is tatamira lépett (89 kg, light-contact).

Az orrsérülése ellenére harmadikként záró Dancsó Zoltán (balról), és edzője – valamint a magyar kick-box válogatott segédedzője – Koszogovits Mihály.

Az egész mezőny nagy érdeklődéssel figyelte Dancsó küzdelmét régi riválisa, az osztrák Juso Prosic ellen. A világbajnok kétséget sem hagyott győzelme felől, ám az osztrák fiú szabálytalanul könyökölve orrsérülést okozott a szombathelyi versenyzőnek. Így bár „Kicsi"győztesen hagyta el a küzdőteret, a nap további részét kórházban töltötte. Az orvosok nem javasolták neki a folytatást, másnap mégis vállalta a mérkőzést a döntőbe jutásért.

Balról Pődör Csaba, aki a veteránok között a dobogó második fokára állhatott fel. Mellette edzője, Mayer Gábor, aki egyébként versenyzőként is próbára tette a tudását. Fotók: Metex05-Controll SE, Agrobio Classic Kick-Box Klub

Ellenfele a szlovén David Zibrat, egy fiatal, a hazai pálya előnyét élvező versenyző volt. A mérkőzés végig szorosan alakult, a szombathelyi sportoló két meneten keresztül vezetett, de aztán ellenfele főként a sérült testrészét támadva a meccs végére néhány pontos vezetésre tett szert, végül megnyerte az elődöntőt. Így Dancsó Zoltán bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Koszogovits Mihály a két szombathelyi fiú mellett Zrínyi Miklós szövetségi kapitányt segítve a light-contact és a kick-light segéd-edzőjeként is dolgozott Mariborban. A magyar versenyzők végül 3 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek.

– Győzni akartam az Eb-n, de nem lehetek elégedetlen a bronzéremmel, hiszen a sérülésem alaposan megnehezítette a dolgomat. Az orrom el van törve, még komoly fájdalmaim vannak, de műtétre talán nem lesz szükség. egyelőre nem tehetek mást, pihenek – tudtuk meg Dancsó Zoltántól.

Mariborban ott voltak a másik szombathelyi egyesület, az Agrobio Classic Kick-Box Club sportolói is. Pődör Csaba veterán korosztályban +94 kilós súlycsoportban light-contact szabályrendszerben remekül teljesített. Először német, majd francia riválist legyőzve bejutott a döntőbe. A fináléban azonban nagyon szoros, férfias küzdelemben alulmaradt az ír Liam Dale ellen. Edzője, Mayer Gábor ugyancsak a veteránok között tette próbára a tudását 84 kg-ban, pointfighting szabályrendszerben. Szerencsétlen volt a sorsolása, ugyanis már a nyolc között összekerült az egyik legjobb versenyzővel, kikapott. Végül az ötödik helyen zárt, mivel legyőzője, a norvég Tom Erik Steisland lett az Európa-bajnok. Pődör Csaba – remekül sikerült – felkészülését Wappel Tibor is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!