Sport

2015.08.20. 13:05

Kick-Box: Többen is éremért harcolhatnak

Szombathely - Tizenegy vasi sportoló utazik Spanyolországba az utánpótláskorú kick-box WAKO Európa-bajnokságra.

Tóth Gábor

Szombattól szombatig a spanyol San Sebastian városa ad otthont a kadet és junior korú sportolóknak kiírt kick-box Európa-bajnokságnak. A kontinenstornán két szombathelyi klub, a Perfect Change-Metex'05 Controll SE és az Agrobio Classic Kick-Box Club, valamint a szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE versenyzői képviselik a vasi színeket.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE kadet II. korosztályban Viszket Boriszt (42 kg, light-contact, kick-light), Bolfán Ákost (47 kg, light-contact, kick-light), Szász Krisztofert (52 kg, light-contac), Jurasits Ákost (57 kg, kick-light), Bolfán Ádámot (63 kg, light-contact, kick-light) és Szmolek Emanuelt (69 kg, light-contact) nevezte az EB-re, míg a junioroknál Vancsik Petra (55 kg, light-contact, kick-light), Grünczeisz Patrik (57 kg, light-contact, kick-light) és Bárdosi Sándor (79 kg, light-contact, kick-light) teszi próbára a tudását.

A Controll SE népes, kilenc főt számláló delegációja. Balról Bolfán Ádám, Grünczeisz Patrik, Bárdosi Sándor, Vancsik Petra, Szmolek Emanuel, Viszket Borisz, Jurasits Ákos, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer. Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

– Klubunk minden idők legnépesebb csapatával utazik az Eb-re, ami roppant büszkeséggel tölt el – árulta el Dancsó Zoltán, a Perfect Change-Metex05 Controll SE edzője. – A fiatalok nem véletlenül kvalifikálták magukat a tornára, nem véletlenül kaptak helyet a magyar válogatottban. Mindannyian jó szezont tudhatnak maguk mögött, jó formában várják a tornát. Bolfán Ádámtól és Bárdosi Sándortól mindenképpen érmet várok, és talán Szász Krisztofer is odaérhet a dobogóra, igaz, ő súlycsoportot váltott, nem lesz könnyű dolga. De mindekiben benne van a jó szereplés lehetősége.

Tóth Bence Szentgotthárdról. Fotó: Skorpió Kick-Box SE

Az Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzője, Pődör Bence junior +94 kilóban, light-contact és kick-light kategóriában méretteti meg magát.

– Jól sikerült a felkészülésünk, a fogyás is rendben van, Bence remek formában várja az Eb-t, minimum egy kategóriában érmet várok tőle, lehetőleg minél fényesebbet – adott helyzetelemzést az edző Mayer Gábor.

Pődör Bence jó formában van. Fotó: Agrobio Classic Kick-Box Club

A szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE képviseletében Tóth Bence (kadet I., 47 kg, point-fighting) mutathatja meg a tudását.

– Bizakodva várjuk az Európa-bajnokságot, szerintem Bence éremesélyes, sok munka van mögötte, jó formában utazik – vélekedett a Skorpió trénere, Kulcsár Ferenc.

A szintén szentgotthárdi Kulcsár Márió (junior, 63 kg, point-fighting) is Eb-résztvevő, ám a budapesti Király Team tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!