Kosárlabda

2020.01.29. 20:26

Kiesett a Falco – kitiltottak egy szurkolót

A kosárlabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Szombathely A kosárlabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában – kedden – a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bravúros győzelmet aratott a vendég olasz Brindisi ellen (93-83). Ám a többi pályán nem alakultak kedvezően az eredmények, így eldőlt, hogy a magyar bajnok már biztosan nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe. A Falco utolsó csoportmeccsét február 4-én, kedden vívja a litván Neptunas Klaipeda vendégeként.

A keddi BL-derbi arról is emlékezetes marad, hogy a negyedik negyedben az olasz játékosok „összecsaptak” a kispad mögött ülő Falco-szurkolókkal. Később kiderült, hogy egy magáról megfeledkezett hazai drukker majmot utánozva, rasszista megnyilvánulásokkal hergelte az olaszok egyik színes bőrű játékosát – az esetről videófelvétel is készült. A Falco KC klubvezetése azonnal lépett: a szurkolót beazonosították és 2021. június 30-ig kitiltották a Falco összes mérkőzéséről. Az esetről közleményt adott ki a klub – magyar és angol nyelven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában