Kézilabda

2019.10.21. 21:02

Kikapott az SZKKA NB I/B-s együttese

Vereséggel folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19.

Tóth Gábor

Pődör Rebeka ismét nagyot játszott, 14 gólig jutott Fotó: Horváth Balázs

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19–Csurgói NKC 30-37 (13-22). Szombathely, 52 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, v.: Kovács K., Tóth J.

SZKKA: Christe – Franka 1, Pődör B. 8, Pődör R. 14, Béres, Kovács, Horváth A 3. Csere: Lőrincz (kapus), Bíró, Farkas, Szmolek, Kozma, Bozzai, Németh P. 1, Málovics 1, Tóth A. 2. Edző: Pődör Zoltán.

 

Dobogóért küzdő, jó erőt képviselő ellenfelet fogadott a fiatal, újonc szombathelyi gárda. A mérkőzést ugyan hazai gól nyitotta, de a folytatásban inkább csurgói találatokat láthatott a közönség, időt is kért az SZKKA kispadja (7. perc: 2-5). Úgy tűnt, hogy rendezi sorait a házigazda, de ismét rákapcsolt, meglépett a szinte minden támadását góllal záró, keményen, hatékonyan játszó vendég (25. perc: 12-19) – ráérzett a lehetőségre, igyekezett korán eldönteni a mérkőzés sorsát. A második félidő elején már több mint tíz ponttal vezetett a Csurgó (32. perc:

13-24). Az SZKKA azonban nem adta fel, remek támadójátékára alapozva elkezdte faragni a hátrányát (56. perc:

29-35), de igazán szorossá már nem tudta tenni a hajrát. Első félidei gyengébb teljesítménye miatt maradt alul az SZKKA.

Pődör Zoltán: – Az elejét nem értettem, átjáróház volt a védelmünk, elmaradtak a faultok, a védések – nincs mese, a védekezésünkön még dolgoznunk kell. A második félidei teljesítményünkre azonban nem lehet panasz, akkor már jobban játszottunk, sok gólt dobtunk. És egy pillanatra sem adták fel a lányok – amiért nagyon büszke vagyok rájuk.

Az SZKKA U19 az 5. játéknap után egy győzelemmel és négy vereséggel a 12 csapatot felvonultató tabella tizedik helyéről várja a folytatást.TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában