Sárvári és Körmendi diadal

2017.11.28. 21:00

Kikapott a Bük, az SZKKA, a CVSE NB II-es női kézicsapata

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 10. fordulójában hazai pályán nyert a Körmend, idegenben a pedig a Sárvár. A Bük, a Celldömölk és a Szombathely II. viszont kikapott.

Tóth Gábor

Adorján Kinga 7 góllal vette ki a részét a körmendiek győzelméből. Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE-Komárom VSE 29-24 (16-11). – Körmend, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

Körmend: Anek – Török 4, Adorján 7, Kiskós 5/3, Cser 3, Benedek 1, Gerczeg 2. Csere: Bokor 7/3, Horváth D., Szalai, Őri, Zsiga. Edző: Oláh Sándor.

Gyors gólokkal, jó védekezéssel kezdett a Körmend (14. perc: 9-3). A félidő végére ugyan közelebb férkőzött a vendég, de időkérés után biztos előnnyel vonulhattak pihenőre a hazaiak. A második felvonás elején nehezebben lendült bele a házigazda, de felvette a tempót, nagy különbséggel vezetett (41. perc: 24-15). Aztán alábbhagyott a vasiak koncentrációja, felzárkózott a Komárom (55. perc 26-23). Ám a hajrára így sem maradt izgalom.

Adorján Kinga 7 góllal vette ki a részét a körmendiek győzelméből. Fotó: Szendi Péter

Celldömölki VSE-Egerszegi KK 22-30 (11-14). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

CVSE: Pongrácz – Szomorkovits A. 7, Németh V. 7/3, Bagics, Sebestyén 3, Farkas 3, Gőcze 2. Csere: Balogh V., Geiger, Füzfa A., Berki, Marton, Szalai Sz., Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A meccs első negyedórájában remekül játszott a CVSE, 6-3-ra meglépett. Aztán a vendégek fordítottak, a házigazda kénytelen volt futni az eredmény után. A celliek sebessége csökkent, védekezésük a cserék ellenére sem javult (34. perc: 12-16). Ugyan sikerült felzárkózniuk (48. perc: 21-23), az utolsó tíz percben azonban nem volt szerencséjük, három ziccert is hibáztak – ami megpecsételte a sorsukat. Nagyon kellett volna a győzelem a CVSE számára.

Vady Mosonszolnok – Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 44-28 (24-12). – Mosonszolnok, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ónodi E., Őri E.

SZKKA: Lőrincz – Devecseri 1, Tamási 4, Győrffy 2, Pődör B. 9, Szuhogyi 2, Szabó E. Csere: Pődör R. 8, Málovics 1, Csóka 1. Edző: Pődör Zoltán.

A listavezető fogadta a fiatal vasi csapatot. A rutinos hazaiak már az elején elléptek, de a nagyot küzdő vendégeknek a második félidőben sikerült megnehezíteni esélyesebb ellenfelük dolgát.

SZESE Győr-Sárvárfürdő Kinizsi 21-28 (9-12). – Győr, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár S., Vörös B.

Sárvár: Petróczi – Soós R., Jenőfi 4, Nardai 2, Cser 5, Doncsecz 4, Kokas 8. Csere: Varga Á. (kapus), Vajda 3, Farkas J. 2, Horváth D., Farkas L., Horváth E. Megbízott edző: Pupp Adél.

A sárváriak az első játékrészben remekül védekeztek, támadásban viszont sokat hibáztak. Így fej fej mellett haladtak a csapatok. A félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban. Szünet után a győriek nem találták a pontos, erőszakos sárvári védekezés ellenszerét, így a vasiak egy 8-0-s sorozattal eldöntötték a mérkőzést. A lefújás előtt tíz perccel már 12 gól volt a különbség, a végére azonban kicsit kiengedett a vendég.

Büki TK-Veszprém Pannon SE 22-23 (11-11). – Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó G., Németh D.

Bük: Harasztovics – Binder 3, Csóka 2, Szabó D. 8/5, Szabó R. 5, Gulyás, Szabó N. 4. Csere: Kálmán, Szalai (kapusok), Pukler, Szenczi, Csabi, Németh B., Bősze, Markó, Horváth K. Edző: Mátés István.

Kemény védekezéssel kezdtek a csapatok (10. perc: 2-3), aztán a folytatás a Veszprémnek sikerült jobban, rendre ellenfele előtt járt egy góllal. A második félidőt remekül nyitotta a Bük (37. perc: 14-12), de aztán jött egy kiállítás, amelyet gólokal büntetett a vendég, és meglépett. A Bük küzdött, többször is visszajött egálra (51. p.: 20-20), de a vezetést nem tudta átvenni – és harmadszor kapott ki egyetlen góllal. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában