labdarúgás

2019.01.22. 20:36

Kikapott, de jól játszott a Haladás

Ugyan kikapott a román első osztály negyedikjétől, a Sepsitől a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata, de a vasi együttes jól futballozott.

Pum András

Michael Rabusic szerezte a vasiak gólját Fotó: Unger Tamás

Kedden az újpesti Mohl Dávid csatlakozott a Törökországban edzőtáborozó Haladáshoz. A 33 éves, 180 centiméter magas, székesfehérvári születésű bal oldali védő a Videotonban nevelkedett, majd egy kisebb ausztriai kitérő után – az élvonalbeli Admira Wackerban tíz meccsen egy gólt szerzett – visszatért Fehérvárra. Ezután Kecskeméten, Debrecenben és Pécsett futballozott. 2015 nyara óta a lila-fehérek játékosa, ősszel azonban csupán három NB I-es bajnokin lépett pályára. Összesen 264 NB I-es bajnokin szerepelt, 17 gólt szerzett. Mivel a zöld-fehérek hátvédjét, Bosnjakot műteni kell, ezért – Németh Milán mellett – még egy bal oldali védőre szükségük van a vasiaknak. Mohl a napokban a Haladással készül, a pénteki hazaérkezést követően döntenek sorsáról. Szombathelyi Haladás– Sepsi OSK 1-2 (0-1). – Belek, felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Haladás: Rózsa – Schimmer, Kolcák, Tamás, Halmosi – Mészáros, Holdampf, Nyári, Németh Márió – Rabusic, Grumics. Edző: Horváth Ferenc.

Michael Rabusic szerezte a vasiak gólját Fotó: Unger Tamás

A török tengerpartra vasárnap és hétfőn évek óta nem látott mértékű eső zúdult, így több csapat edzése és felkészülési mérkőzése is elmaradt. Keddre viszont elállt az égi áldás, a pályákon pedig nyoma sem volt a sok-sok esőnek. A Haladás a román első osztály negyedik helyén álló erdélyi Sepsi OSK ellen lépett pályára. Az első helyzet a Haladás előtt adódott, de Németh Márió 20 méteres lövését védte a román kapus. A másik oldalon Rózsa hárított egy közeli lövést bravúrral. A 24. percben egy jobb oldali beadás után Yasin Hamed nyolc méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (0-1). Változatos, jó iramú játék folyt a pályán, mindkét csapat sokat kezdeményezett. A 38. percben Németh Márió 19 méteres lövése a bal kapufa mellett suhant el. Szünet után Németh Márió tesztelte kétszer a román kapust, az 57. percben Kolcák fejesét mentette az egyik román védő a gólvonalról. A 62. percben Schimmer jobb oldali beadását Stoian éppen Rabusic elé ütötte, a támadó 14 méterről, kapásból a kapu közepébe helyezett (1-1). Hét perc múlva Mensah vezette jobbról befelé a labdát, majd 18 méterről ballal a jobb felső sarokba bombázott (1-2). A Haladás ment előre, támadott az egyenlítésért – hiába. A vasiak végig egyenrangú ellenfelei voltak a Sepsinek.

Horváth Ferenc: – Nagyon jó iramú mérkőzést vívtunk, egy fi karcnyit sem volt jobb a Sepsi. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapattal, jól futballoztak a fi úk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában