Sport

2014.01.13. 17:05

Kispályáztak: profik és amatőrök meccseltek Celldömölkön

Nagyszabású teremfocitornának adott otthont az elmúlt hétvégén a celli városi sportcsarnok. A Magyar Műszaki Kupát a profiknál a Loki Bau, az amatőröknél pedig a Visszakezdők gárdája nyerte.

Tóth Gábor

A Velencei Tibor, Manganelli Zsolt, Palkovits Péter és Kovács Péter által rendezett 3. Magyar Műszaki Kupán szombaton a profik, vasárnap pedig az amatőrök léptek pályára (4+1 fő, 1x18 perc).

A profiknál 15 csapat kezdte a küzdelmeket bármely osztályban játszó labdarúgó nevezhető volt. A három ötös csoportból az első két helyezett, továbbá a két legjobb harmadik jutott a legjobb nyolc közé, az egyenes szakaszba. A négy között a Loki Bau, a Pápa, a Futer Kft. és Cafe Róma csapata maradt állva. A negyeddöntőben a Loki Bau gólgazdag meccsen 5-3-ra győzte le a Pápát. A másik ágon a Futer Kft 2-0-ra nyert a Cafe Róma ellen. A bronzmeccsen nem bírt egymással Pápa és a Cafe Róma, 1-1-es döntetlennel zárult a rendes játékidő, végül hétméteresekkel a Cafe Róma bizonyult jobbnak. A döntő (is) izgalmasra sikeredett, két jó csapat találkozott egymással, kétszer is vezetett a Futer Kft., de mindkétszer tudott válaszolni a Loki Bau, így 2-2-vel zárult a rendes játékidő, a heteseket viszont a Loki Bau rúgta jobban.

Végeredmény, profi: 1. Loki Bau (Celldömölk), 2. Futer Kft. (Celldömölk), 3. Café Róma (Szombathely), 4. Pápa. A győztes csapat névsora: Neczpál Nándor, Palkovics Péter, Szabó Levente, Koronczai Roland, Manganelli Attila, Pupp Richárd, Sallér Márk, Subicz Gábor, Bodor Tibor. Különdíjasok, gólkirály: Koronczai Roland (Loki Bau). Legjobb játékos: Szabó Levente (Loki Bau). Legjobb kapus: Osvald Márkó (Futer Kft.).

Vasárnap az amatőrök mezőnyében csak a megyei I. osztályig bezárólag léphettek pályára a játékosok. Nagy volt az érdeklődés, hat csapat jelentkezését már nem tudták elfogadni a szervezők. A 18 együttes két ötös és két négyes csoportban kezdte a küzdelemeket, a legjobb nyolc folytathatta az egyenes kieséses rendszerben. A rendkívül kiegyenlített mezőnyben a Visszakezdők és a Vasi Tallér gárdája jutott el a fináléig. ahol a Visszakezdők 2-1-re nyertek. A bronzmeccsen a Mersevát 3- 1-re verte a Gerazolit.

A 18 csapatot felvonultató amatőrök mezőnyét a celldömölki Visszakezdők gárdája nyerte meg (Fotó: Manganelli Zsolt)

Végeredmény, amatőr: 1. Visszakezdők (Celldömölk),2. Vasi Tallér (Celldömölk), 3. Aranyhordók Mersevát, 4. Gerazoli (Celldömölk). A győztes csapat névsora: Heiner Péter, Bodor Tibor, Pungor Norbert, Orosz Norbert, Fenyő Miklós, Csordás László, Lendvai Gábor , Ruzsa Norbert. Különdíjasok, legjobb kapus: László Tibor (Vasi Tallér). Legjobb mezőnyjátékos: Dénes Bálint (Aranyhordók). Gólkirály: Pungor Norbert (Visszakezdők).

- Nagyon erős, nagyon kiegyenlített volt a mezőny, amit az is jelez, hogy az érmek sorsáról több meccsen is büntetőrúgások döntöttek - fogalmazott az egyik főszervező, Velencei Tibor. - Szerencsére a hangulatra sem lehetett panasz, a délutáni helyosztókra már szép számmal összegyűltek a drukkerek, érdeklődők. Mint a létszám is bizonyítja, van igény az újévi tornánkra, jövőre ismét megrendezzük a Magyar Műszaki Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!