Sport

2011.12.23. 03:29

Kitüntetéseket is átadtak a A 15. városi Sportkarácsonyon

A 15. városi Sportkarácsonyon rangos kitüntetéseket adtak át, de versenyzőket, edzőket, klubvezetőket és társadalmi aktívákat is ünnepeltek.

Vastag Nándor

A polgármesteri hivatal dísztermében megtartott meghitt, ünnepi rendezvényen 119-en kaptak jutalmat. A Sportkarácsony elején megemlékeztek a közelmúltban elhunyt olimpiai ezüstérmes súlyemelőről, az évszázad vasi sportolójáról, a város díszpolgáráról, Tóth Gézáról, az olimpiai bronzérmes műkorcsolyázóról, Nagy Mariannáról, a költő Balogh Józsefről.

Ezután a polgármester, dr. Puskás Tivadar köszöntője hangzott el, majd először a diáksport, valamint a szabadidősport szövetség társadalmi aktíváinak népes csoportját jutalmazták. A folytatásban az egyesületi elnököket, sportvezetőket, a világversenyeken dobogós és helyezett senior, utánpótlás, felnőtt sportolókat, valamint edzőiket szólították. Különdíjat kapott öt csapat, de a skóciai nemzetközi diákjátékokon szerepelt utánpótlás-versenyzők felkészítőit is köszöntötték.

Végezetül a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket adták át. Az utánpótlás- és a versenysport, illetve a szabadidősport területén végzett kiemelkedő tevékenységért járó Pünkösthy Csaba-díjat Ekler Józsefné kapta, aki oroszlánrészt vállalt a meginduló szombathelyi testnevelő és tanárképzésben, a testnevelési tanszék megalakításában. Főiskolai docensi kinevezést 1991-ben kapott, és a megalakuló Testnevelési- és sporttudományi intézet rekráció tanszékének vezetője lett 2001-ig. Az iskolai testnevelés és a diáksport területén több éven át végzett kiemelkedő szakmai munkáért járó Unger József-díjat Geröly Zsolt vette át. A matematika-testnevelés szakos tanár 1978 óta tanít a Derkovits Gyula Általános Iskolában.

Eredményei közül kiemelkedik a játékos sportverseny diák-olimpián szerzett két országos bajnoki cím, három ezüst- és öt bronzérem. A Szombathely sportjáért életműdíjat - melyet a Szent Márton-napi gálán adtak át - Halmosi Zoltánné kapta. A Haladás VSE atlétika szakosztályához 1965-ben került, ahol számtalan serdülő és ifjúsági bajnoki címet nyert, míg a felnőtteknél 1970-ben szerzett aranyérmet. Tizennégyszeres válogatott volt, két Európa-bajnokságon szerepelt, 1982-től napjainkig a HVSE atlétika szakosztályának a vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!