Sport

2013.01.26. 14:35

Kiütötte a Haladás az ZTE-t

Szombathely - Harmadik felkészülési-mérkőzésén második győzelmét aratta a Szombathelyi Haladás, amely az NB II-es ZTE-t verte 4:1-re. A szombat délelőtti meccsen elsősorban a fiatalok kaptak lehetőséget.

Pum András

A napsütéses, de nagyon hideg időben a többek között Vlaszákkal, Kocsárdival, Slukával, Frizonival, Mátéval, Pavicseviccsel felálló ZTE gyorsan vezetést szerzett - olvasható a haladas.hu tudósításában. A 3. percben Sluka 22 méteres szabadrúgása megpattant Mursits előtt, és a kapuban kötött ki (0:1). A Haladás irányította a játékot, a 25. percben Andorka tíz méteres fejese ment nem sokkal ment kapu fölé. Több, kifejezetten tetszetős akciót is vezettek a vasiak - a 30. percben Farkas remek, bal oldali beadását Andorka előrevetőde, hat méterről a jobb sarokba fejelte (1:1). Mindkét csapat csipkedte magát, így kimondottan jó iramú játékot láthattak a didergő Hali-drukkerek.

Szünet után az 50. percben Kalászt rúgták fel a tizenhatoson belül. A büntetőt Iszlai a balra mozduló Jahic mellett a jobb sarokba lőtte (2:1). A 62. percben Gyurján szerzett labdát az ellenfél térfelén, lerobogott az alapvonalig, középre adott, Kulcsár lekezelte a lasztit, tolt egyet rajta védője mellett, majd laposan a bal sarokba lőtt (3:1). Ebben a periódusban kevés helyzet adódott a kapuk előtt, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek - tegyük hozzá, becsületettel tették. Bő tíz perc múlva Kulcsár szöktette Gyurjánt a jobb oldalon, aki védője mellett, lehetetlen szögből, jobbal, hat méterről a vetődő kapus mellett a kapu közepébe továbbított (4:1). A 81. percben Kulcsárt rúgták fel az ellenfél térfelén, és olyan szerencsétlenül esett, hogy jobb bokája aláfordult. A középpályást percekig ápolták a műfüvön, majd a kispad előtt kezelték - első blikkre úgy tűnt, hogy nem komoly a sérülése.

Az edzőmeccsen a Haladás gyorsan, pörgősen játszott, ilyen arányban is megérdemelten nyert az olykor kissé fejetlenül és sok hibával futballozó ZTE ellen. A Haliban pályára lépett két fiatal HVSE-futballista is. A 19 éves középpályás, Devecsery Márk és a 18 esztendős támadó, Kajtár Máté csereként kapott lehetőséget.

A mieink legközelebb szerdán 16 órakor, az Ajka vendégeként lépnek pályára.

- Gratulálok a fiúknak, a ma pályára lépők jobb teljesítményt nyújtottak, mint a tegnapi, ausztriai meccsen futballozók. Örülök a jó játéknak - értékelt Artner Tamás.

 

Szombathelyi Haladás - ZTE 4:1 (1:1)

Szombathely, Illés Akadémia, műfű, felkészülési-mérkőzés, 100 néző, vezette: Papp.

Szombathelyi Haladás: Mursits (Gőcze, a szünetben) - Búrány (Szakály, a szünetben), Jagodics M., Devecseri Sz., Farkas - Simon (Devecseri M., 57. perc), Iszlai . Kalász, Németh M. (Gyurján, 60. perc), Czafit (Kulcsár, a szünetben) - Andorka (Kajtár, 65. perc). Edző: Artner Tamás

Gólszerzők: Andorka 30. perc, Iszlai (11-esből) 50. perc, Kulcsár 62. perc, Gyurján 73. perc, illetve Sluka 3. perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!