Sport

2013.01.22. 16:53

Kizárták a diákolimpiáról a KDG röplabdázóit

Szombathely - Az áldatlan hóhelyzet miatt nem tudott elutazni a tatabányai országos elődöntőre a KDG lány röplabdacsapata - de nincs lehetőség „pótvizsgára”.

Horváth Erika

Az elmúlt hétvégén számos sportesemény, csapatokat érintő tornák, bajnokik maradtak el a mostoha időjárási körülmények miatt. Tatabányán nem volt olyan helyzet, mint itt, a nyugati végeken. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) pedig nem méltányolta, hogy a VI. korcsoportban Vas megyei bajnok Kanizsai Dorottya Gimnázium gárdája nem tudott kijutni a megyéből, így nem ért oda a pénteken délelőtt kezdődő országos elődöntőre - kizárta a szombathelyieket a versenyből.

Mint Pezenhofer György testnevelő, a csapat vezetője elmondta, pénteken hajnalban elindultak autóbusszal, de egy óra leforgása alatt csupán Vátig jutottak. Visszafordultak, de akkor már semmilyen lehetőség nem volt Tatabányára érni. Nagy veszteség érte a lányokat, akik eddig már négyszer szerepelhettek a nyolcas országos fináléban. Most, végzősként lett volna a legnagyobb esélyük a jó eredményre, de az MDSZ nem lát lehetőséget a „pótvizsgára”. Minden jel arra mutat, hogy Németh Juditék nem koronázhatják meg középiskolás pályafutásukat, nem vehetnek részt a február 8-10-ei, kecskeméti országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!